15-årige Emilie Billing spiller 3F: “Urealistisk at spille mod mine idoler”

0
2651

Emilie Dolleris Billing var kun 15 år, da hun fik debut for Varde IF i Danmarks bedste række, 3F Ligaen. Siden er det blevet til ti turneringskampe og en masse nye udfordringer, som Emilie kun bliver motiveret af. FODBOLD FOR PIGER har snakket med Emilie om den tidlige overgang til seniorfodbold på højeste niveau – læs med her:

Af Solveig Valbjørn

Varde-spilleren Emilie Dolleris Billing har fået sin 3F Liga debut i en meget tidlig alder. 15-årige Emilie blev i september 2017 indskiftet for første gang i en vigtig pokalkamp mod Sønderjyske og efter debuten blev Emilie udtaget til endnu en pokalkamp. Siden er det blevet til 10 turneringskampe i den hvide Varde-trøje, så det er gået stærkt for den unge spiller, der glæder sig over spilletid i Danmarks bedste række:

“Jeg er glad over at få spilletid i 3F Ligaen, da det har været et af mine mål. Det føles lidt urealistisk, da jeg jo kun er 15 år og allerede spiller på så højt niveau – og det giver selvfølgelig selvtillid. Jeg tror jeg er blevet udtaget fordi jeg har kæmpet hårdt for at opnå det jeg gerne vil, og altid kæmper til det sidste,” fortæller Emilie.

Varde IF formåede at spille sig hele vejen til pokalfinalen i 2017.

Om at være den yngste

Selvom Emilie er en af de yngste i Varde IFs 3F Liga-trup, så har hun efterhånden spillet fodbold i mange år. Hun startede nemlig til fodbold, da hun var seks år gammel på et drengehold i den lokale klub Harte. Efter fem år med drengene, skiftede hun til Kolding Nord Vest, senere flyttede hun til Kolding Boldklub, hvor hun efter to år rykkede op til KoldingQ U15.

I 2016 besluttede Emilie sig for at fortsætte fodboldkarrieren i Varde IF, og derfra er det gået utroligt stærkt for det unge talent. Emilie fortæller, at selvom hun i starten kunne være nervøs til træningerne, så har hun i dag vænnet sig til de naturlige forandringer, der følger med den svære overgang fra ungdomsfodbold til seniorfodbold:

“Da jeg kom op på 3F, skulle jeg jo til at lære nogle nye at kende. Så jeg var ret nervøs og ikke så fremtrædende i starten indtil jeg lærte de andre spillere at kende. Men de var som sagt super gode til at tage i mod mig, så følte mig hurtigt tryg deroppe,”

Emilie tilføjer at der både er fordele og ulemper ved at være en af de yngste spillere på et hold:

“Jeg har næsten altid spillet med nogle der er ældre end mig, så det føles ikke så specielt. Men jeg kan godt mærke, at jeg er kommet op til nogle der er meget ældre end mig, da de har fuldtidsjob og arbejder til daglig, hvilket jeg ikke gør. Så derfor kan vi ikke altid helt snakke om de samme ting. Men vores holdleder er der virkelig for mig og er god til at spørge til om jeg har det godt. Derudover så har de andre spillere på holdet også taget virkelig godt i mod mig, selvom jeg er så meget yngre end dem.”

“Urealistisk at spille mod mine idoler”

Emilie føler sig hurtigt tilpas blandt de ældre spillere på holdet, men udover at hun skulle vænne sig til det nye træningsmiljø, så skulle Emilie også vænne sig til pludselig at skulle spille over for spillere, som også var hendes forbilleder:

“Det er mange af mine idoler, som spiller i 3F Ligaen, så stå over for dem og spille en kamp var helt urealistisk i starten. Men jeg tænker ikke rigtigt over det, når jeg kommer ind på banen og spiller, så er de ligesom alle andre jeg spiller overfor. De to pokalkampe, som jeg har spillet for dem, var ret fede, fordi det er vind eller forsvind kampe og det har været super fedt at være med i en kamp, hvor der er lidt ekstra pres på for at vinde. Men de andre kampe jeg har været med i har været lige så fede,” lyder det fra Emilie.