18-årige Nanna har en diagnose, men elsker at spille fodbold

0
1715

18-årige Nanna Mieth spiller fodbold på et specialhold sammen med andre unge, som har diagnoser. Hun har spillet 9 år i Seest Boldklub og sidste år var hun i Hviderusland med landsholdet for unge med diagnoser. Men det bliver til mange flere, for Nanna elsker at spille og har plan om at spille fodbold mange år endnu – læs Nannas historie her:

Af Andrea Signe Trolle

Nanna Mieth er 18 år gammel og som så mange andre unge piger elsker hun at drible rundt på fodboldbanen. Men i forhold til mange andre unge teenagere, så spiller Nanna på et specialhold i Seest Boldklub, hvor spillerstaben består af unge med forskellige diagnoser.

Fodboldkarrieren startede for 9 år siden, hvor Nanna tog til træning i Seest Boldklub for første gang. I dag træner hun en gang om ugen og spiller femmands-kampe mod andre udviklingshold rundt omkring i Danmark. I den aktuelle vintersæson har træningspassene foregået indendørs og i weekenden var Nanna til indendørsstævne med sit hold, hvor de gik derfra med en flot bronzemedalje.

Nannas hold består af både piger og drenge, hvor hendes far er træner for holdet. Ifølge Nanna og hendes familie, så har fodbolden givet hende rigtig meget med på vejen og hun glæder sig til at komme til træning, selvom Nanna fortæller, at kampene er den sjoveste del af det … hvorimod opvarmningen godt kunne undværes.

Debut på landsholdet

Nanna Mieth har allerede opnået flere flotte præstationer med fodbolden. Sidste år blev hun udtaget til en turnering i Hviderusland med landsholdet for unge med diagnoser, hvor hun blandt andet oplevede at spille mod Litauen, Azerbaijan og Rusland. Det var desuden også første gang Nanna var ude at flyve, men det gik rigtig godt og derfor er hun også klar til endnu flere fodboldture på tværs af landegrænser.

Når Nanna ikke spiller fodbold, så går hun på CSV i Kolding, som er et kompetenceudviklingscenter i Kolding. Men der bliver stadig tid til fodboldtræningen, som Nanna holder så meget af. Blandt andet håber Nanna på, at hun også på et tidspunkt kan træne til at blive målmand, så hun også kan prøve denne del af spillet – der er i hvert fald ingen tvivl om, at Nanna bliver at finde på banen mange år endnu.