Brøndby løb med sejren i tæt pokalopgør

0
1333

Brøndby gik lørdag videre i pokalturneringen, da de slog Fortuna Hjørring med 4-3 på hjemmebane. Vi har snakket med målscorer Rikke Sevecke om kampen – læs med her:

Af Solveig Valbjørn

Der var et vaskeægte topopgør i vente, da Fortuna Hjørring og Brøndby lørdag tørnede sammen i pokalkvartfinalen lørdag klokken 13. De to 3F Liga-hold er tilsammen løbet med pokaltitlen hele 16 gange siden år 2000, og derfor var dagens opgør ikke hvilken som helst kamp.

Sidste år var det Brøndby, der kunne løfte pokalen til sidst, men i lørdagens kamp kom gæsterne fra Nordjylland bedst fra start. Karoline Smidt Nielsen scorede efter kun fem minutter spillet, og det skyldtes ifølge Brøndby-målscorer Rikke Sevecke en dårlig start for hjemmeholdet:

“Jeg synes ikke vi starter så godt, men det er altid godt at slå hurtigt tilbage og være med i kampen igen, hvilket vi gjorde ved at score hurtigt igen, så det synes jeg var fint. I starten tænker jeg at det selvfølgelig var ærgerligt, men så vendte jeg det hurtigt til, at vi bare skulle score to mål. Vi endte så med at score fire mål, så det var fedt. Vi kommer bedre med i kampen og i 2. halvleg går det rigtig godt,” siger Rikke Sevecke.

Kampen blev spillet på kunstgræsbanen i Brøndby. Foto: Fortuna Hjørring.

Efter en chokstart svarede Brøndby nemlig igen, da landsholdsspiller Stine Larsen udlignede til 1-1 kort før pausen. Ti minutter inde i anden halvleg sparkede Nanna Christiansen Brøndby på føringskurs med målet til 2-1. Det satte gange i Brøndby-offensiven, og Ria Öling scorede til 3-1, hvorefter Rikke Sevecke udbyggede føringen til hele 4-1:

“Det var rigtig fedt at score og jeg blev super glad. Det har været dejligt at være tilbage i Brøndby og se holdet igen og spille i den blå-gule trøje,” fortæller Rikke Sevecke, der netop hjemvendt efter et halvt år med college fodbold i USA.

I det 77’ minut stod Brøndbys Julie Tavlo bag et selvmål, der atter bragte spænding ind i kampen. Fortuna-spilleren Neva scorede nemlig på et straffespark kort før slutfløjtet til slutresultatet 4-3.

Brøndby er dermed videre i pokalturneringen.