Karen Holmgaard inden storkamp i pokalturneringen: Vi står godt rustet

0
1168
Fortuna Hjørring spillede sig op på førstepladsen med sejren over Varde. Foto: Jess Madsen, fodboldfoto.dk

I weekenden løber kvartfinalerne af stablen i kvindernes pokalturnering, og der venter nogle spændende opgør. Det helt store opgør står i Brøndby, hvor sidste sæsons mestre og pokalvindere tager imod Fortuna Hjørring. Vi har snakket med gæsternes profil Karen Holmgaard om, hvordan de ser frem til kampen.

Af Martin Vestergaard Jensen

I weekenden begynder sæsonen for alvor, når fire spændende kvartfinaleopgør skal spilles i pokalturneringen. For de otte hold er det vind eller forsvind, og intensiteten plejer at være høj, når først dommeren fløjter til kampstart og de fire pladser i semifinalen skal besættes.

I år mødes de to storhold Brøndby IF og Fortuna Hjørring allerede i kvartfinalen. De seneste otte år har Brøndbys kvinder vundet pokalturneringen intet mindre end syv gange, mens Fortuna Hjørring sidst vandt i 2016. Til sammen har de to hold 17 pokaltitler på CV’et og der er derfor lagt op til et storopgør på Brøndby Stadion lørdag kl. 13.

Karen Holmgaard fra Fortuna Hjørring, der er en af de nominerede til årets talent, forudsiger også en tæt og svær kamp for gæsterne, men bestemt ikke umulig:

”Jeg synes, vi står rigtigt godt rustet op til weekendens kamp. Vi har som hold spillet nogle virkelig gode træningskampe, hvor de ting vi har haft fokus på har set godt ud. Stemningen er god på holdet, og vi har bare haft en rigtig god optakt,” siger Karen Holmgaard.

Pokalturneringen er en del af målsætningen for Fortuna Hjørring
Fortuna Hjørring sluttede grundspillet på en førsteplads tæt efterfulgt af Brøndby. De to hold plejer at spille tætte og jævnbyrdige kampe, men Karen Holmgaard tror på, at nordjyderne nok skal hive sejren hjem. Det kræver dog en hård fight:

”Hvis vi skal hive sejren hjem, så skal vi tro på os selv og arbejde stenhårdt som hold. Vi skal være aggressive i presset rent fysisk og spille vores eget spil, og så handler det om, at vi er klar fra start,” siger Karen Holmgaard.

Sidste år mødtes de to hold i semifinalen. Her blev det til en samlet 4-1 sejr til Brøndby, som også slog Varde i finalen og blev pokalmestre. I år går nordjyderne dog benhårdt efter både ligaen og pokalturneringen, som er en stor del af målet for Fortuna Hjørring:

”Det er ingen hemmelighed, at vi går efter guldet både med hensyn til ligaen og pokalturneringen. Vi har haft en rigtig god og hård opstart med masser af træning og kampe. Vi har spillet en del træningskampe, hvor vi bl.a. har mødt nogle gode internationale hold, hvor vi er blevet matchet godt, og som også alle er blevet vundet. I de kampe har vi haft fokus på en masse ting og finjusteret i forhold til forårets slutspil og pokalturnering,” siger Karen Holmgaard, der dog ikke mener, at pokalkampene er anderledes end normalt.

”For mig betyder pokalturneringen ligeså meget som alle mulige andre turneringer. Jeg synes, det er fedt, at det er sådan en intens turnering, hvor man ikke har særlig mange chancer, og at man bliver straffet, hvis ikke man præsterer som hold, da det er knald eller fald kampe,” siger hun.

Weekendens kampprogram for de fire pokalkvartfinaler ser ud på følgende måde:

Lørdag d. 24. februar

FC Damsø – Odense Q
Kampstart: 12.00
Spillested: Kunstgræs i Vanløse

VSK Aarhus – Varde
Kampstart: 13.00
Spillested: Kunstgræsbane ved Vejlby/Risskov Centret

Brøndby IF – Fortuna Hjørring
Kampstart: 13.00
Spillested: Kunstgræsbane, Brøndby Stadion

Søndag d. 25. februar

Hillerød – Kolding Q
Kampstart: 12.30
Spillested: Hillerød Stadion Kunstgræsbane