Overskud fra stævne kan starte ny klub i Honduras

0
993

Søndag den 18. februar blev der afholdt Viva Cup , der både var et indendørs fodboldstævne, men også et velgørenhedsprojekt for unge mennesker i Honduras. En af spillerne på holdet ved søndagens stævne var Hanna Rosenlund Meilandt, der har fortalt om stævnets formål til FODBOLD FOR PIGER  – læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

Søndag den 18. februar blev der i Odder afholdt Viva Cup, der både var et indendørsfodboldstævne og indsamlingsevent til projektet Goals for Life. Goals for Life er organisationen Vivas fodboldprojekt i Honduras og hele overskuddet fra stævnet gik til projektet. Formålet med projektet er at give børn og unge aktiviteter de kan dyrke, som et alternativ til bandemiljøet, der desværre tiltrækker mange unge mennesker i Hondura. En af deltagerne, som spillede på Hasle Boldklubs hold, var Hanna Rosenlund Meilandt. Hun fortæller følgende om stævnet:

”Fodboldstævnet var en god anledning for os, der elsker fodbold, til både at have en god dag med mulighed for at spille fodbold og samtidig være med til at give børn og unge i en anden del af verden mulighed for også at spille bold og være en del af et fællesskab,” siger Hanna og fortsætter:

”I Vivas projekt i Honduras bliver fodbold brugt til mere end blot en fritidsaktivitet. Det er nemlig også en anledning til at lære de unge om samarbejde, respekt og venskaber. Dermed er det med til at skabe udvikling i et land, præget at kriminalitet og bandeopgør,”

Til fodboldstævnet var 9 herrehold og 5 damehold repræsenteret, som ifølge Hanna var et hyggeligt event med god stemning, glade deltagere og mange præmier til spillerne for blandt andet gode mål eller godt forsvarsspil. Der blev i alt samlet 25.000 kr. ind på deltagergebyr, lodsedler og salg af mad og kage. Overskuddet betyder, at der kan der startes en ny fodboldklub i Honduras.

Hvis du er interesseret i projektet, så kan du kan læse mere om Goals for Life ved at klikke HER.

Et andet tilbud fra Viva er, at organisationen holder et Summer Academy, hvor man blandt andet kan være med på fodboldskole i Honduras, 9. juli – 5. august. Det kan du læse meget mere om HER.

Hasle Boldklub i kamp mod stævnets vinderhold Børkop Højskole.