Sådan gik det U16-landsholdet ved UEFA Development Tournament

0
1416

U16-landsholdet har i denne uge været samlet til UEFA Development Tournament, hvor det blev til to sejre og et nederlag.

Af Solveig Valbjørn

U16-pigelandsholdet har i denne uge deltaget i UEFA Development Tournament, der spilles i England. Her er det blevet til to sejre over henholdsvis England og Skotland og et nederlag til Spanien. Læs om kampene her:

God start med hattrick af B93-spiller

England – Danmark: 2-5

Det danske U16-landshold hentede de første tre point ved UEFA Development Tournament, da de slog værtsnationen med hele 5-2. Sofie Bredgaard, der til dagligt spiller U18 DM i B.93, lavede et vaskeægte hattrick i første halvleg, hvorefter Sofie Horneman scorede til 4-0.

Kampen gav debut Sara Jensen og Isabella Obaze, og Rebeka Winther.

Start 11’eren til kampen mod England. Foto: DBU.

4-0 sejr over Skotland

Danmark – Skotland: 4-0

Fredag den 16. februar fik U16-landsholdet endnu en sejr i turneringen, da de sikkert kørte Skotland over med 4-0. Her kom angriber Sofie Hornemann på måltavlen igen, da hun blot skulle bruge 13 minutter på banen for at bringe Danmark på 2-0 og 3-0. AaBs Mathilde Carstens scorede målet til 1-0, mens Sofie Bredgaard satte sidste fod på bolden ved scoringen til slutresultatet 4-0.

Kampen gav debut til den hurtige kantspiller Mathilde Braithwaite, der spiller i KoldingQ.

Danmark-Skotland. Foto: DBU.

Nederlag til Spanien

Spanien – Danmark: 4-1

Søndag stod den igen på kamp for U16-landsholdet, da Spanien ventede i turneringens sidste opgør. Det blev dog en lidt for stor mundfuld for de rød-hvide piger, der måtte se sig slået med 4-1. Rebekka Frost stod for Danmarks ene mål, da hun scorede direkte på hjørnespark.

Startopstilling Spanien – Danmark. Foto: DBU.