Sanne Troelsgaard scorede hattrick i Svenska Cupen

0
1464
Foto: Jörgen Sköld

Sanne Troelsgaard startede sæsonen på fornemste vis, da hun scorede alle tre mål i FC Rosengårds 3-0 sejr over Vittsjö GIK i Svenska Cupen. Fodbold For Piger har taget en snak med Sanne Troelsgaard ovenpå kampen.

Af Martin Vestergaard Jensen

Den danske landsholdsprofil Sanne Troelsgaard åbnede i weekenden sæsonen med et vaskeægte hattrick for sin svenske klub FC Rosengård, da de besejrede Vittsjö med 3-0 i årets første betydningsfulde kamp.

Kampen var FC Rosengårds første i Svenska Cupen, som er en årlig turnering i Sverige. Her er holdene delt ind i puljer med fire hold i hver. Når gruppespillet er færdig, bliver der spillet semifinaler og finale.

Sidste år vandt FC Rosengård turneringen – endda efter en finalesejr, hvor Sanne Troelsgaard stod for kampens eneste mål. Derfor var der spænding inden kampen, om de kunne leve op til favoritfærdigheden i den første kamp i cuppen.

Kampen mod Vittsjö startede meget lige, men jo længere tid der gik, jo mere fik FC Rosengård styr på tingene. Fem minutter før pausen scorede Sanne Troelsgaard sit første mål til pauseføringen 1-0. I det 63. minut øgede hun til 2-0, mens hun scorede kampens tredje mål efter 78 minutter.

For Sanne Troelsgård, så var kampen mod Vittsjö bestemt ikke en nem opgave.

”Det var en svær kamp. Vittsjö gjorde det rigtig godt og stod kompakt og lukkede godt af. Men vi fik stille og rolig åbnet spillet op, og så havde vi tålmodighed, og fik dem løbet træt fysisk. Det gjorde, at vi kom frem til flere chancer og lavede nogle fine opspil, som gav os mål,” siger Sanne Troelsgaard.

En rigtig holdindsats

Sanne Troelsgaard scorede tre mål og startede sæsonen med overbevisning. De tre mål føltes også dejligt, men det var i højere grad noget andet, som hun ville fremhæve efter kampen:

”At jeg scorede tre mål, kan jeg takke mine holdkammerater for. Godt nok var det mig, der satte sidste fod på boldene, men at have så dygtige og kompetente spillere omkring sig, gør det væsentlig nemmere for mig at præstere på et højt niveau. Så en kæmpe ros til hele holdet for denne kamp,” siger Sanne Troelsgaard.

For FC Rosengård var det en god start på Svenska Cupen, men målet er langt fra nået. Holdet har sat sig et klart mål for, hvor langt de skal nå i cuppen, men også for, hvor de skal ligge, når Damallsvenskan slutter:

”Målet er, at vi skal videre til semifinalen i Cuppen og så skal vi spille med om guldet i Damallsvenskan. Vi har fået ny træner og nogle nye spillere, så vi er ved at bygge på og gøre fremgang stille og roligt. Det er en fantastisk følelse, at opnå de små mål, som vi hele tiden sætter os som hold,” siger Sanne Troelsgaard

Linköping sejrede med tre danskere

Danskerklubben Linköping startede også Svenska Cupen med en 3-0 sejr. Det skete, da de hjemme på Linköping Arena slog LB07 med 3-0.

Både Nicoline Sørensen, Maja Kildemoes og anfører Janni Arnth fik spilletid i kampen.

Næste opgave i cuppen for de to klubber er i weekenden. Her skal FC Rosengård til Qviding, mens Linköping skal på besøg hos Lidkopings FK.