Tre KIES-piger fortæller om deres fantastiske tur til La Santa

0
2191

Københavns Idrætsefterskole skiftede i uge 6 den vante lokation i Valby ud med mere eksotiske himmelstrøg. Eleverne var nemlig rejst en tur til Club La Santa, hvor den stod på en skøn uge med sol, sport og masser af gode oplevelser. Tre fodboldpiger fra KIES fortæller om deres tur – læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

For mange af var uge 6 en uge, hvor vi sad og ærgrede os over kolde vindstød, regn og hagl, men for eleverne på København Idrætsefterskole var virkeligheden en anden. De havde skiftet det triste danske vejr ud med noget mere eksotisk af slagsen på Club La Santa, hvor de har tilbragte ugen i samvær med hinanden, deres engagerede lærere og en masse gode oplevelser.

Tre af eleverne var fodboldpigerne fra KIES; Sofie Frobenius, Anastacia Lagersted Madsen og Dittemaria Funch, som alle er 16 år – og efter de er landet i Danmark igen og er kommet lidt væk fra øen, så er der ingen tvivl om, at de ser tilbage på en kæmpe oplevelse på både det sociale og sportslige plan. Dittemaria Funch fortæller:

”Det fedeste har klart været alle oplevelserne. Jeg havde glædet mig meget til turen og den har helt klart levet op til alle forventningerne. Det er en tur, som jeg aldrig selv ville være taget på, så jeg er så glad for at KIES gav mig muligheden for at opleve La Santa sammen med en masse skønne mennesker, som jeg har nu har lært endnu bedre at kende,” siger Dittemaria, der kommer fra Bornholm og ved siden af KIES spiller i Sundby Boldklub.

Men allerede inden turen, så var sammenholdet på KIES en af de faktorer, som Dittemaria har sat stor pris på ved efterskolen. Der er nemlig et stærkt sammenhold på tværs af linjerne, som kun er blevet styrket på La Santa, ifølge Dittemaria:

“Jeg synes sammenholdet er rigtig godt både mellem håndbold, fodbold og dans. Jeg er rigtig glad for at være en del af skolen, hvor alle vil hinanden det bedste og hjælper hinanden, der hvor vi kan, både i medgang og modgang. Nu har La Santa har givet os et endnu stærkere sammenhold, fordi alle linjerne på skolen var samlet.”

Sportslige udfordringer under varmere himmelstrøg

La Santa turen bød også på en masse sportslige aktiviteter på selve feriestedet, men også øens natur blev udforsket og fysikken blev sat på prøve. Blandt andet gennemførte eleverne et mini triathlon, hvilket var den fedeste sportslige aktivitet på turen ifølge Anastacia:

”Det fedeste på turen har helt klart været det mini triathlon, som bestod af 400 meter svømning, 15 km cykling og 4 km løbning, hvor jeg fik prøvet mine grænser af. når jeg ser tilbage på det, så synes jeg også det er vildt sejt at have gennemført,” siger Anastacia og tilføjer.

“Vi lavede også en masse andre fede ting, hvor vi blandt andet vi skulle op af en gammel vulkan. I starten tænkte jeg, at det skulle jeg aldrig gøre, men sammen med mennesker jeg har det godt med, blev det en god oplevelse. Jeg er virkelig glad for jeg gjorde det, selvom det var hårdt, men udsigten deroppe var virkelig flot,” siger Anastacia, der også spiller i Hvidovre IF.

KIES udvikler både personligt og sportsligt

Når KIES ikke træner under solskin på Club La Santa, så foregår træningen på Julius Andersens vej nær Ny Ellebjerg station, hvor skolen er beliggende. Den centrale placering har også betydet, at efterskolen har samlet elever fra hele landet og det ser Sofie Frobenius, som en stor fordel:

”Det fedeste ved at være elev på kies er helt klart, at jeg har fået en helt ny vennekreds. Der er folk fra hele Sjælland, få fra Fyn og Jylland og endda folk fra Bornholm, så jeg har bygget en helt anden omgangskreds op. Folk kendte mig ikke hjemmefra, så det var rigtig fedt at starte på en frisk. Jeg er også blevet mere åben og har fået lettere ved at møde nye mennesker og så har efterskolen lært mig at tage et større ansvar og det er jeg rigtig glad for,” siger Sofie.  

For Sofie og de andre fodboldpiger er der knap fem måneder tilbage, og efter turen til La Santa glæder hun sig endnu mere til at tilbringe resten af 10. klasse sammen med alle de andre elever, som hun nu har fået endnu en stor oplevelse sammen med. Hun kan derfor også klart anbefale andre fodboldpiger at starte på KIES:

“Fodbolden fylder meget på KIES, men på den fede måde. Vi er omkring 20 fodboldpiger på skolen og det gode ved at være fodboldpige er, at du er en del af en tilpas stor gruppe til at fællesskabet er mega fedt. Hvis man overvejer at starte et år på efterskolen, så synes jeg uden tvivl at man skal gøre det. KIES har så fantastisk mange muligheder så der er altid spændende aktiviteter at lave, så jeg kan helt sikkert anbefale andre at starte på KIES,” afslutter Sofie.