Aktuel serie på NRK: Kvindelig træner i spidsen for herrehold

0
2046

Hvorfor ser vi aldrig kvindelige trænere for et herrehold? Dette spørgsmål tager en ny norsk dramaserie op. Her bliver kønsdebatten sat på spidsen, når Helena Mikkelsen bliver den første kvindelige fodboldtræner for et herrehold i den norske Eliteserie.

Af Solveig Valbjørn

“Hjemmebane” hedder den nye dramaserie, som den Norges pendant til DR, NRK, står bag. Her møder vi viljestærke Helena Mikkelsen, der får tilbuddet om et job som assistenttræner for et herrehold i den norske Eliteserie. Hun takker pænt nej ved at sige, Jeg vil ikke være assistent. Jeg vil være cheftræner.”

Og det bliver hun så – men ikke uden modstand vel at mærke. Både fans, spillere og kollegaer har en mening om, hvordan hun på anden vis burde udføre jobbet.

Serien er ren fiktion, men den er alligevel et realistisk bud på, hvordan virkeligheden kunne se ud, hvis et herrehold på topniveau fik en kvindelig træner.

God modtagelse

“Hjemmebane” har allerede fået en god modtagelse, da den blev udvalgt som en af få tv-serier til at blive vist på verdens mest besøgte filmfestival, Berlinalen, i Tyskland. Efter sigende rejste publikum sig op og klappede, da hovedpersonen Helena slog fast, at hun ville være cheftræner og ikke blot assistenttræner.

Seriens to første afsnit sendes i forlængelse af hinanden på premiereaftenen d. 4. marts fra kl. 20.15 på NRK1.

Se traileren til serien ved at klikke her.