Nadia Nadim er årets kvindelige spiller – Signe Bruun er årets talent

0
2167

Som optakt til DBU’s repræsentantskabsmøde blev priserne ved Dansk Fodbold Award uddelt fredag aften, og her blev det Nadia Nadim der løb med prisen som årets kvindelige fodboldspiller, mens 3F-Ligaens topscorer Signe Bruun blev årets talent.

Af Martin Vestergaard Jensen

Landsholdsangriberen Nadia Nadim, der i sommers skiftede til Manchester City, vandt fredag aften prisen som årets kvindelige fodboldspiller til Dansk Fodbold Award. Prisen vandt hun i skarp konkurrence med Pernille Harder, Simone Boye og Katrine Veje.

Nadia Nadim løb med sejren efter et år med EM-sølv og klubskifte til en af verdens bedste fodboldklubber Manchester City. Her er hun startet ud med det ene mål efter det andet, og har fundet sig godt til rette i det engelske.

Udover succesen i Manchester City, så er hun også en vigtig brik på det danske landshold, hvor hun har spillet 77 kampe og scoret 23 mål.

Tidligere på året blev hun også kåret til ’Årets Dansker’ på baggrund af hendes evne til at være et forbillede for mange unge i Danmark.

Årets talent er Signe Bruun

Men det var ikke kun årets kvindelige spiller, der blev kåret fredag aften. Også årets talent blev kåret, og her blev det Signe Bruun, der til daglig spiller i Fortuna Hjørring, som løb med prisen. I kategorien var hun i konkurrence med Laura Frank, Karen Holmgaard og Signe Holt Andersen.

Lige pt. er Signe Bruun nummer et på topscorerlisten i 3F-Ligaen, og vandt sammen med Fortuna Hjørring 3F-Ligaens grundspil i efteråret. Udover dette så skulle hun kun bruge lidt over to minutter på banen i sin landsholdsdebut i efteråret, inden hun scorede sit første mål.

Sidste pris der blev uddelt til kvinderne fredag aften var årets spiller i 3F-Ligaen og denne pris gik til Stine Larsen fra Brøndby IF.