Danmark fik uafgjort mod Island i Holmgaard-debut

0
1163

Det danske kvindelandshold er i øjeblikket i Portugal, hvor de spiller venskabsturneringen Algarve Cup. Onsdag aften spillede de deres første kamp imod Island, og det blev en målløs affære som endte 0-0. I startopstillingen var der debut til 19-årige Karen Holmgaard fra Fortuna Hjørring.

Af Martin Vestergaard Jensen

Det danske landshold er i øjeblikket draget sydpå, hvor de deltager i den traditionsrige venskabsturnering Algarve Cup i Portugal. Her er de danske kvinder endt i pulje med Island, Japan og de forsvarende europamestre fra Holland, og onsdag aften spillede Danmark deres første kamp.

Til kampen havde den danske landstræner Lars Søndergaard valgt en debutant til startopstillingen i form af 19-årige Karen Holmgaard, der til daglig spiller i Fortuna Hjørring.

Modstanderen i den første kamp så på papiret overkommelig ud for det danske landshold, som stod overfor Island i deres første opgør. Islændingene har dog overrasket stort i deres VM-kvalifikationspulje, hvor de bl.a. har slået Tyskland med 3-2 på udebane og pt. ligger nummer to. Derfor var der heller ikke sparet på profilerne i den danske startopstilling, hvor profiler som Theresa Nielsen, Pernille Harder, Katrine Veje, Nadia Nadim og Sanne Troelsgaard alle startede inde.

De islandske kvinder fra nord kæmpede også alt de havde lært. Selvom danskerne sad på det meste af spillet, så formåede islændingene at holde Danmark væk fra de helt store oplagte chancer, og derfor endte de to holds første kamp ved Algarve Cup 0-0.

En af dagens helt store udfordringer for de to hold var vinden, som voldede de to hold store problemer. Danmarks to største chancer faldt til henholdsvis Sanne Troelsgaard og Katrine Veje, som begge ramte overliggeren efter skud fra henholdsvis midten af banen og direkte på hjørnespark.

Holland startede med sejr

Tidligere på dagen spillede de to andre hold i Danmarks pulje imod hinanden. Her stod Japan overfor de forsvarende europamestre fra Holland, og modsat Danmarks kamp, så blev det en målrig affære. Hollænderne trak sig sejrrigt ud af opgøret med en storsejr på 6-2 efter en 5-1 føring ved pausen.

Næste opgave for Danmark bliver netop en revanche fra sommerens EM-finale, når de på fredag står overfor Holland i de to holds anden kamp ved Algarve Cup. Mandag står Japan på programmet, mens der onsdag bliver spillet placeringskampe.

Til Algarve Cup er der 12 landshold med fordelt på tre puljer. De deltagende nationer er Portugal, Kina, Sydkorea, Rusland, Japan, Holland, Australien, Norge, Canada, Sverige, Island og Danmark.