Sarah og Emma fortæller: Hellebjerg giver venskaber for livet

0
2680

Sarah Færge Danielsen og Emma Sofie Skjold startede i sommer på Hellebjerg Idrætsefterskole på skolens fodboldlinje og opholdet har allerede givet dem oplevelser og venskaber for livet. Blandt alle skolens elever er der et stærkt sammenhold, som de to piger helt klart kan anbefale andre piger at opleve. Læs historien fra de to fodboldpiger fra Hellebjerg her:

Af Andrea Signe Trolle

”Der er altid god stemning, vi kommer glade til træning og går endnu mere smilende derfra. Det er som om vi har spillet sammen i flere år og vi forstår hinanden både på og uden for banen. Sammenholdet er helt unikt og så har vi vundet alle undtagen én kamp, så vi regner med at komme langt”

Sådan lyder det fra Sarah Færge Danielsen, der er elev på Hellebjerg Idrætsefterskole, der er beliggende i Juelsminde i Jylland. Hun har sammen med veninden Emma Sofie Skjold taget en snak med FODBOLD FOR PIGER om, hvordan det er at være fodboldpige på Hellebjerg.

Sarah og Emma lærer at stå på egne ben

Sammenholdet mellem alle linjerne på Hellebjerg er heller ikke til at tage fejl af, ifølge de to fodboldpiger. Selvom der selvfølgelig er personer, som de snakker mere med end andre, så betragter de Hellebjerg som en stor familie:

”Vi har det alle sammen godt med hinanden på en eller anden måde og det er ikke så klikeopdelt, som det nogle gange kan være. Der er selvfølgelig nogen man er tættere med end andre, men på en eller anden måde, så ved vi bare at alle har sat sit eget præg på os. Men vi er ligesom en stor familie, der laver alt sammen,” siger Emma.

For begge piger er Hellebjerg også med til, at de bliver mere modne og tager mere ansvar, fordi de på efterskolen lærer at stå på egne ben. Som Sarah fortæller, så er der ikke længere nogen kære mor til at varetage de praktiske opgaver i hverdagen:

”Det er fedt, at vi lærer at stå på egne ben. Vi laver mange ting selv, og er nødt til at træffe vores egne beslutninger. Derfor vokser vi og bliver mere modne, fordi der ikke er en kære mor til at fortælle os, hvad vi skal gøre,” siger Sarah, der spillede i en mindre klub uden for Herning inden Hellebjerg, og også har været over DBU’s talentcenter, da hun var 13 år.

Venskab og trivsel er kernen af Hellebjerg

De to elever pointerer, at det især er den sociale del af efterskoleopholdet, som er i centrum på Hellebjerg. Det betyder, at du udvikler dig markant personligt, fordi skolen giver gode muligheder for at reflektere over fremtiden, samtidig med du kan engagere dig i din sport:

”Hellebjerg er et sted, hvor du gror som person og finder ud af, hvad der er det rigtige for dig i livet. Her sætter vi meget fokus på det koncept, at vi skal bygge broer til hinanden, hvilket betyder, at venskaber og trivsel er blandt førsteprioriteterne. Men samtidig skal vi også engagere os til timerne og træningspassene og yde til fællesskabet, når der er rengøring- og køkkentjanser,” siger Sarah.

Emma er derfor heller ikke i tvivl om, at hun kan anbefale andre fodboldpiger at starte på Hellebjerg:

”Hellebjerg kan helt klart anbefales. Her får du hele pakken i form af venskaber, udendørsarealer og sport, mens du også bliver mere moden. Så vi kunne simpelthen ikke have valgt noget bedre år end på Hellebjerg,” afslutter Emma, som spillede i Lyseng inden efterskoleopholdet og også har været over DBU’s talentcenter.