Manchester United ansøger om at etablere deres første professionelle kvindehold

0
1918

Manchester United er i længere tid blevet kritiseret for ikke at have et professionelt kvindehold. Nu meddeler klubben, at de har ansøgt om at få et professionelt kvindehold fra 2018/19 sæsonen.

Af Martin Vestergaard Jensen

Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham og Liverpool. Alle disse store engelske klubber har et professionelt kvindehold tilknyttet, men Manchester United har aldrig haft et hold inde i WSL systemet i England. Men det skal der nu laves om på.

De røde djævle har indgivet en officiel ansøgning til det engelske fodboldforbund om, at de vil etablere et professionelt kvindehold, der vil starte i det, der kaldes WSL2 – svarende til 1. division – og det skal ske allerede fra sæsonen 2018/19.

Det glæder den administerende direktør i Manchester United, Ed Woodward, at klubben nu også vil satse på kvindefodbolden:

”Det er med glæde i stemmen, at jeg annoncerer, at klubben for første gang har planer om at etablere et professionelt kvindehold. Holdet skal bygges op med samme image og omkring de samme principper og værdier som herrernes førstehold, og tilbyde de unge akademispillere en klar vej til fodbold på topniveau på kvindesiden,” siger han til klubbens hjemmeside.

Manchester United har i dag en række ungdomshold i pigeafdelingen. Det største resultat for et pigehold i Manchester United var i 2016, hvor klubbens U16 hold var i finalen i pokalturneringen. Klubben har pt. 15 spillere involveret i et internationalt set-up – 12 spillere er inde over de engelske ungdomslandshold, mens tre er inde over de skotske ungdomslandshold.

Kvindeholdet vil – hvis ansøgningen bliver godkendt – blive placeret på Cliff Training Ground i Salford.