Odense Q træner: Mange gode historier at tage med videre fra pokalkvartfinalen

0
914
Foto: Iver Tidemand

Lørdag gælder det den første kamp i semifinaleopgørene i kvindernes pokalturnering. Odense Q spillede sig i semifinalen efter en tæt kamp mod FC Damsø, og hos trænerteamet glæder man sig til at se, om evnerne rækker til en pokalfinale.

Af Martin Vestergaard Jensen

Det blev en spændende affære for Odense Q i pokalkvartfinalen mod 1. divisionsholdet fra FC Damsø forrige weekend. Efter 120 minutters fodbold skulle det hele afgøres i straffekonkurrence, og der havde fynboerne nerverne på plads, og kunne dermed spille sig i en pokalsemifinale.

Lørdag gælder det så det første ud af to semifinaleopgør mod Kolding Q, som spillede sig i semifinalen med en sikker sejr på 9-0 over Hillerød, der til daglig spiller i Kvindeserie Øst.

Odense Q og Kolding Q mødtes også i en træningskamp i februar, og her blev det til en sikker 6-1 sejr til koldingenserne efter bl.a. fire mål af Lotte Troelsgaard. Træner for Odense Q, Morten Christiansen, ved dog også godt, at der venter to svære semifinaleopgør:

”Jeg glæder mig selvfølgelig til at se, om vi kan komme i pokalfinalen, men vi er godt klar over, at Kolding Q er et rigtig godt hold. De er blevet forstærket henover vinteren, og de gjorde det også godt imod Hillerød. Det er en svær opgave, men vi glæder os helt vildt,” siger Morten Christiansen.

Efter kampen mod FC Damsø blev det også klart for trænerduoen, at der var noget at arbejde med frem mod pokalsemifinalerne og det kommende slutspil i 3F Ligaen.

” Vi skal blive mere sikre i alle de færdigheder, der hører med til spillet ‒ i hvert fald i forhold til pokalkampen. I de to foregående testkampe mod Næsby og Varde var mange af de ting på plads, men vi døde lidt på færdighederne mod Damsø. Der skal vi blive dygtigere. Der var ellers masser af struktur i spillet og i den måde, vi gerne vil bygge op på. Men når vi så ikke kan få fart og præcision i vores afleveringer eller sætte vores direkte modstander i 1-mod-1 situationerne, så er vi pressede,” siger Morten Christiansen.

På trods af en tæt kamp i kvartfinalen, hvor ikke alt fungerede, så er der dog også mange positive ting at tage med fra opgøret:

”Først og fremmest kan vi tage positivt med, at vi vandt. Og måden, vi vandt på, var på sin vis også god. Vi spillede 120 minutters fodbold, og vi fik nogle spillere tilbage fra skader, som pludselig blev presset til at spille mange minutter. Og da vi nåede til straffesparkskonkurrencen, gjorde alle det godt. Så generelt set er der mange gode historier at tage med,” fortæller Morten Christiansen.

I pokalsemifinalerne spiller man bedst af to kampe. Første semifinaleopgør spilles på lørdag d. 10. mats, mens returopgøret finder sted 17. marts.

De to semifinaleopgør spilles som følger:

Lørdag d. 10. marts

Kolding Q – Odense Q
Kampstart: 13:30
Spillested: Mosevej Kunstgræsbane, Kolding

Brøndby IF – VSK Aarhus
Kampstart: 15:00
Spillested: Brøndby Stadion Kunstgræs

Lørdag d. 17. marts

Odense Q – Kolding Q
Kampstart: 13:00
Spillested: Marienlystcentret Kunstgræs, Odense

VSK Aarhus – Brøndby IF
Kampstart: 13:00
Spillested: Kunstgræsbanen Vejlby/Risskov Centret