Pernille Harder valgt til verdensholdet

0
977

Den danske landsholdsanfører Pernille Harder er blandt de 11 spillere, der har fået en plads på FIFpros verdenshold for 2017.

Af Martin Vestergaard Jensen

Pernille Harder er blevet valgt til FIFpros verdenshold for 2017 efter et år med EM-sølv, et tysk mesterskab og sejr i den tyske pokalturnering. Tidligere i år var hun også nomineret til verdens bedste fodboldspiller.

Verdensholdet er blevet sammensat efter 4100 spillere fra 45 forskellige lande har afgivet deres stemme.

Pernille Harder tog i starten af 2017 et stort skrift i hendes karriere, da hun skiftede den svenske topklub Linköping ud med den tyske storklub Wolfsburg. Her har hun været med til både at vinde et tysk mesterskab og den tyske pokalturnering. Desuden er hun pt. på en sikker førsteplads på topscorerlisten i ligaen.

Men ikke kun på klubplan har det været et fantastisk år for Pernille Harder. I sommers tog hun, sammen med hele kvindelandsholdet, Danmark med storm, da de vandt EM-sølv i Holland.

Pernille er også glad for anerkendelsen med at komme på verdensholdet:

”Det er en dejlig anerkendelse og en stor præstation. 2017 har været det bedste år i min karriere indtil videre. Alt det hårde arbejde, jeg lægger i det, betaler sig,” siger Pernille Harder til fifpro.org.

”Jeg arbejder altid hårdt til træning, og jeg bruger meget tid på at analysere mit spil. Jeg ser video af alle mine kampe for at finde måder at forbedre mig, så at være en del af World XI er fantastisk,” fortæller Pernille Harder.

I alt var tre danskere nomineret til holdet. Nadia Nadim og Line Røddik var også nomineret, men endte ikke med at komme på det endelige hold. Tilsammen var 55 spillere nomineret.

De 11 spillere på World XI er:

Målmand
Hedvig Lindahl (Sverige – Chelsea FC)

Forsvarsspillere
Lucy Bronze (England – Olympique Lyonnais)
Nilla Fischer (Sverige – VfL Wolfsburg)
Wendie Renard (Frankrig – Olympique Lyonnais)
Irene Paredes (Spanien – Paris Saint-Germain)

Midtbanespillere
Camille Abily (Frankrig – Olympique Lyonnais)
Dzsenifer Marozsán (Tyskland – Olympique Lyonnais)
Marta Vieira da Silva (Brasilien – Orlando Pride)

Angribere
Pernille Harder (Danmark – VfL Wolfsburg)
Lieke Martens (Holland – FC Barcelona)
Alex Morgan (USA – Orlando Pride)