SÅ fedt er det at gå på VIES

0
2699

Ugens efterskole-historie kommer fra Vejle Idrætsefterskole. Her har FODBOLD FOR PIGER taget en snak med tvillingerne Maj og Lærke Mellergaard Holst og ungdomslandsholdsspilleren Sascha Nielsen. De er alle tre vildt begejstrede for deres efterskole og det er der en masse gode grunde til – læs med her:

Af Andrea Signe Trolle  

Lidt uden for Vejle Centrum ligger Vejle Idrætsefterskole – bedre kendt under navnet VIES. Her går tvillingerne Maj og Lærke Mellergaard Holst og Sascha Nielsen, som også har været inde over U17-landsholdet. Der er et helt særligt fællesskab på skolen, hvor man også har mulighed for at dyrke den sport, som man brænder for – og det sætter 16-årige Maj, der til daglig spiller i Vejle boldklub, stor pris på:

”Det fedeste ved at gå på VIES er, at man får et super fællesskab og er omkring sine venner hele tiden. Samtidig er det også super fedt at få lov til at dyrke sin sport og på vores hold vil vi det alle sammen 100%, så derfor bliver det også nogle rigtig gode træningspas. Sammenholdet er også godt, fordi jeg er sammen med mine venner hele tiden og skolen ikke er større end omkring 160 elever. Så er det også bare super fedt at gå i klasse med sine bedste venner,” fortæller Maj.

Netop Majs pointe omkring fællesskabet og sammenholdet, kan tvillingesøster Lærke Mellergaard også kun nikke genkendende til:

”Det fedeste ved at gå på VIES er helt klart fællesskabet og elevernes tilgang til træningen. Her på VIES har vi et specielt fællesskab, hvilket gør, at jeg både kan være mig selv, men også hygge mig med de andre. Jeg har fået en masse gode venner og alle har det godt med hinanden på skolen,” siger Lærke.

Højt niveau og træning af tidligere landsholdsanfører

Det bliver flere gange pointeret af pigerne, at niveauet i den daglige træning er på et højt niveau. Blandt trænerne på skolen er også tidligere landsholdsanfører Katrine S. Pedersen og 3F Liga-træner Jesper Søgaard, som er med til at sikre høj træningskvalitet til de syv ugentlige træningspas:

”Det er virkelig fedt at være fodboldpige på VIES, fordi vi har et godt sammenhold og det gør, at lysten til at træne bliver endnu højere. Vi vil alle have træningspas af kvalitet og derfor sætter vi også nogle forventninger til hinanden. Vi har også nogle ekstremt gode trænere i Katrine S. Pedersen og Jesper Søgaard,” fortæller Lærke, der til daglig spiller i Vejle Boldklub.   

Sascha Nielsen spiller også i Vejle Boldklub, men på klubbens 3F Liga hold. Derudover har hun også været udtaget til nogle ungdomslandsholdssamlinger. Hun er ikke fast pige på U17 landsholdet, men hun pointerer til gengæld, at VIES er rigtig gode til at hjælpe unge talenter, så det hele kan gå op i en højere enhed:

”VIES er en virkelig god efterskole, når det kommer til landsholdsspillere og eliteidrætsudøvere. Hvis du er med på et ungdomslandshold, så får du fri til samlingerne uden problemer, mens du også får lykønskninger med på vejen fra både andre elever og lærerne. Det er også mega fedt, at der bliver vist interesse for dig, hvis du er udtaget,” siger Sascha.

Fedt at gå på efterskole med sin tvilling

For Maj og Lærke er det en ekstra stor oplevelse at gå på VIES, fordi de deler oplevelsen sammen med deres tvilling. I starten skulle de lige skulle vænne sig til det, men der gik ikke længe før det blev noget, som de begge satte stor pris på:

”I starten var det lidt underligt at gå på efterskole sammen, men efter lidt tid blev det meget godt. Det er dejligt at kunne dele efterskoleoplevelsen sammen og det gør os bare tættere. Vi har mange fællesvenner, men det gør ikke noget og lærerne har også været gode til at tage hensyn til os, så vi netop ikke bor på samme gang eller går i samme klasse,” siger Lærke og det kan Maj kun bekræfte.

Start på VIES, hvis du elsker din sport

De tre spillere kan kun anbefale andre fodboldpiger at starte på VIES. Men selvom niveauet til træningen er på et godt niveau, så kan alle spillere starte på skolen – det vigtige er bare, at du er glad for at spille fodbold:

”Jeg kan helt sikkert anbefale andre at starte på VIES, hvis de elsker at træne og er glade for deres sport. Der er et godt niveau i år, men det skal ikke skræmme nogle, fordi det handler allermest bare om at være glad for at træne,” afslutter Sascha, der arbejder på at være med på ungdomslandsholdene og håber at spille i udlandet en dag og komme på A-landsholdet.