FC Nordsjælland og Silkeborg IFQ får U18 DM-licens

0
1283

U18 DM-ligaen udvides fra 12 til 14 hold. FC Nordsjælland og Silkeborg IFQ bliver nye licensklubber

Af Steen Trolle

To nye hold kan fra næste sæson blande sig i kampen om U18 DM-medaljer. DBU udvider nemlig ligaen fra 12 til 14 hold. Det udløser licenser til to nye klubber: FC Nordsjælland og Silkeborg IFQ.

En tredje klub, VSK Aarhus, havde også søgt om licens. Men VSK har fået afslag efter ”en hårfin afgørelse” på det sportslige niveau, som formanden for Kvindeelitegruppen i DBU, Mette Bach Kjær, udtrykker det:

”Det er herligt at se, at der er interesse for ligaen rundt om i hele Danmark. Alle ansøgninger har været af høj kvalitet, og alle har levet op til de formelle krav. Da der kun er plads til 14 hold i ligaen, har det været en hårfin afgørelse på det sportslige niveau, som i sidste ende har mundet ud i de udvalgte klubber,” siger Mette Bach til DBUs hjemmeside.

Kvindeformanden siger om udvidelsen fra 12 til 14 klubber:

”Vi har haft en lang, konstruktiv og velargumenterende diskussion i Kvindeelite om vi skule vælge 12, 13 eller 14 klubber til udgaven af næste års U18 Pige DM-række. De små marginaler og troen på, hvordan vi bedst muligt udvikler dansk eliteungdomsfodbold, har udmundet i det sidste, og jeg vil gerne byde FC Nordsjælland og Silkeborg IFQ velkommen til rækken”.

Efter behandling af ansøgningerne til U18 Pige DM-rækken er det dermed fastlagt, at ligaen vil bestå af følgende hold:

 • KoldingQ
 • Team OdenseQ
 • Vildbjerg
 • IF Lyseng
 • Fortuna Hjørring
 • Brøndby
 • AaB
 • Team Viborg
 • BSF
 • B 93
 • Varde
 • FC Thy Piger – Skyum
 • FC Nordsjælland
 • Silkeborg IFQ