VSK Aarhus henter DBU træner til 3F-liga holdet

0
1740

Bjarne Krogh Cassøe havde 5. april første arbejdsdag hos VSK Aarhus, hvor han skal gøre brug af sin store erfaring til at udvikle klubbens kvindelige målmænd.

Af Michael Lynge, VSK Aarhus

Den 49-årige jyde bor til dagligt i Kjellerup med kone og to børn, og har ved siden af sit civile job været træner de sidste mange mange år.

Om sin kontrakt med VSK Aarhus udtaler hovedpersonen:

Da jeg første gang blev præsenteret for muligheden lød det meget spændende, men det kunne ikke forenes med mit daglige job. Men jeg kunne ikke lade muligheden ligge så jeg undersøgte mine egne muligheder, og har fundet en løsning, hvor jeg skifter job, så jeg også har tid til at være målmandstræner i VSK Aarhus, fortæller Bjarne Cassøe

 

Bjarne Cassøe vil i VSK Aarhus primært få til opgave at træne målmændene i 3F Ligaen samt målmændene ned til 17 år. Fra 16 år og yngre, vil der i første omgang ikke blive decideret målmandstræning da det kolliderer med Bjarne Cassøes hverv hos DBU Talentcenter. Her står han for målmænd og skal derfor ikke kunne ende i interessekonflikter og dilemmaer overfor egne spillere samt øvrige klubbers talentfulde målmænd ifht. udtagelser mv.

Netop det at spotte talenter, særligt på målmandsposten kan handle om rigtig mange ting. Ifølge Bjarne Cassøe er der ikke én opskrift på en dygtig målmand:

Det er meget forskelligt hvad en dygtig målmand er. Men er man ikke modig så kommer man ikke ret langt. Nogle målmænd er gode til det ene andre er gode til det andet. Jeg vil nødig komme med en opskrift på den gode målmand, og så træde nogle over tæerne som også er dygtige, men på nogle andre parametre.

 

Bjarne Cassøe har igennem årene trænet rigtig mange spillere. I den nuværende spillertrup er det bl.a. Siv Jørup, Simone Hagelskjær og så de to målmænd Josefine Jørgensen og Katrine Svane. Og direkte spurgt om Katrine Svanes styrker:

Hun har et stort mod og er fantastisk i spillet med fødderne. Hun har gode hænder, hvilket betyder at hun har et godt greb på bolden. Hun har et suverænt godt blik for spillet, så markspillernes kan roligt spille bolden tilbage til hende i pressede situationer, hvor hun så med sit overblik kan spille bolden de rigtige steder hen.

 

Josefine Jørgensen, Katrine Svane og de øvrige senior målmænd kan se frem til en stor trænerkapacitet inde for sit felt. Arbejdsopgaverne hedder udvikling og rådgivning. En målmand er tit alene i kampe. Bliver der scoret i mod målmanden skal boldes hentes ud af nettet mens holdkammeraterne ærgerligt ser til. Bliver der derimod scoret af holdet, jubler markspillerne med hinanden mens målmanden står og jubler i eget felt. Alene.

En målmand er ofte overladt til sig selv og der er det vigtigt at hjælpe og rådgive i både træning og kamp. Der er mange trænere som, sat på spidsen, ikke har forstand på målmanden men ved at hun skal være der. Derfor er der også rigtig mange, som benytter sig af en målmandstræner til at stå for den del og sende et godt signal til kommende målmænd fra andre klubber. Der er mange som tror at det bare handler om at redde de bolde der kommer, og det gør det også men der er rigtig mange andre ting som også spiller ind, og her handler det om den praktiske erfaring som en målmandstræner har, som kan gives videre til den unge målmand.

 

Bjarne Cassøe havde som nævnt sin første træning den 5. april, og her i klubben ser vi frem til at opleve hans arbejde.

 

Han kommer med et langt cv og udvalgte jobs er listet her:

Talentfodbold i Viborg, Silkeborg IF, Kjellerup idrætsforening og Vejle Boldklub. Målmandstræner i Team Viborg for bl.a. Katrine Svane og Josefine Jørgensen. Været assistenttræner for Team Viborg da de lå i 3F Ligaen. Talenttræner i DBU, regionmidt, for U14 piger. En del af projekt ”Høje målmænd” for Vildbjerg-gruppen