10 skæve til Laura Petersen

0
1726

Odense Q’s store midtbanetalent Laura Petersen er stor fan af 80’er musik, Real Madrid fan og så håber hun en dag at kunne komme til at spille fodbold i enten USA eller Tyskland. Som optakt til Odense Q’s kamp i weekenden mod Brøndby, så kan I her lære den unge midtbanespiller bedre at kende.

Af Martin Vestergaard Jensen

18-årige Laura Petersen skiftede i vinters fra Herlufsholm til Odense Q. Siden hendes skifte er hun blevet fast inventar på Odense Q’s 3F Liga hold, hvor hun er trådt direkte ind i startopstillingen og bliver af klubben kaldt en af de mest lovende spillere på Odense Q’s hold. Du kan her lære Laura Petersen lidt bedre at kende gennem 10 skæve spørgsmål.

Hvilket nummer ville du sætte på som det første, hvis du fik ansvaret for musikken i omklædningsrummet?

Så ville jeg helt klart sætte Rick Astley ”Never gonna give you up” på. Han er min yndlingskunstner, og jeg har bl.a. været i London for at se en koncert med ham. Jeg er virkelig meget til det der 80’er-musik – det er lige mig.

Hvem får dig til at grine mest på Odense Q-holdet?

Michella (red. Michella Østergaard) er rigtig sjov, uden at hun helt selv lige ved det. Vi spiller sammen ude på venstrekanten, og der kommer altså nogle gode bemærkninger fra hende en gang imellem.

Hvilket område inden for fodbolden vil du allerhelst forbedre dig på?

Jeg kunne godt tænke mig at blive stærkere fysisk, så jeg kan stå stærkere i duellerne – og måske specielt i hovedstødsduellerne på vores standardsituationer.

Har du nogen rutiner, du bare skal udføre inden en kamp?

Jeg har jo langt i bil, så hvis vi fx spiller lørdag kl. 13:00, står jeg tidligt op, spiser yoghurt til morgenmad og kører tidligt afsted fra Sjælland. Og så smører jeg altid en madpakke – typisk med en rugbrødsmad, bananer og en drikkeyoghurt – som jeg spiser ca. halvanden time inden kamp.

Hvilket fodboldhold holder du med ud over Odense Q?

Helt klart Real Madrid.

Hvem er dit idol på fodbolden?

Ronaldo har altid været mit forbillede. Ham har jeg kigget efter, siden jeg var lille, og det var også en af grundene til, at jeg begyndte at spille fodbold i sin tid. Jeg er kæmpe Ronaldo-fan.

Hvad er dit bedste fodboldminde fra ungdomsårene?

De to landskampe, jeg fik på U17-landsholdet, var noget helt specielt. Det var rigtig stort. Det samme kan siges om min sidste kamp for Herlufsholm, hvor vi sikrede os 3. pladsen i 1. division. Der scorede jeg det afgørende mål i overtiden, så det var en oplevelse, der ville noget. Og så var jeg med til at vinde Skoleligaen med Hjemly Idrætsefterskole, hvor vi havde Merete Pedersen og Marlene Kristensen som trænere. Det var også rigtig stort at vinde det sammen med dem.

Hvis du ikke spillede fodbold, hvilken sportsgren havde du så kastet dig over?

Jeg har gået til en masse forskellige ting, men skulle jeg vælge en anden sportsgren, vil jeg nok sige tennis eller badminton. Inden jeg startede til fodbold, spillede jeg badminton, og det var faktisk rigtig sjovt.

Ud over fodbold, hvad interesserer du dig så for?

Jeg interesserer mig rigtig meget for musik, specielt musikken fra 80’erne. Så 80’er-musik og fodbold er mere eller mindre, hvad min hverdag består af.

Hvordan ser fremtiden ud for Laura Petersens fodboldkarriere?

Jeg håber jo på, at jeg kan komme på landsholdet igen, og jeg kunne rigtig godt tænke mig at spille i fx USA eller Tyskland på et tidspunkt. Det er helt klart en af mine største drømme. Når jeg ikke længere kan præstere på højeste niveau, vil jeg nok finde et hold på et lavere niveau. Det er på fodboldbanen, jeg har det bedst, så jeg tror, jeg vil blive ved med at spille, så længe jeg overhovedet kan.