Fortuna Hjørring kan blive danmarksmestre i weekenden

0
895

Fortuna Hjørring er gået ubesejret igennem 3F Ligaens slutspil, og fører pt. med otte point ned til Brøndby. Med tre runder tilbage kan nordjyderne derfor søndag blive danmarksmestre, hvis de vinder på hjemmebane over VSK Aarhus. Fodbold For Piger har snakket med Laura Frank om weekendens kamp og det mulige danske mesterskab, der kan blive sikret søndag.

Af Martin Vestergaard Jensen

Med syv sejre ud af syv mulige i 3F Ligaens slutspil ligger Fortuna Hjørring klart i spidsen af Danmarks bedste kvindelige fodboldrække. Søndag kan det hele kulminere hjemme på Nord Energi Arena, hvor Fortuna Hjørring har mulighed for at sikre sig det danske mesterskab med tre spillerunder tilbage.

Modstanderen er VSK Aarhus, der pt. ligger nummer fem i slutspillet. Aarhusianerne havde et erklæret mål der hed bronzemedaljer, men efter kun en enkelt sejre i syv kampe i slutspillet er aarhusianerne uden for rækkevidde til medaljer. De er pt. otte point efter de to medaljebejlere Kolding Q og BSF, der begge er otte point foran VSK Aarhus.

Tidligere i slutspillet mødte Fortuna Hjørring og VSK Aarhus hinanden i Aarhus – en kamp, hvor hjemmeholdet var godt med det meste af kampen, men alligevel indkasserede et 3-1 nederlag til holdet fra Nordjylland.

Fortuna Hjørrings forsvarsprofil Laura Frank er heller ikke i tvivl om, hvad Fortuna Hjørring søndag skal lykkedes med, hvis de skal slå VSK Aarhus:

”VSK er et hold, som altid arbejder hårdt og det er helt klart en af deres styrker, som vi skal være opmærksomme på. Deres omstillinger er endnu en af deres styrker, så det er vigtigt at vi er 100 % klar hele tiden. Så skal vi fastholde vores tålmodige opspil og være skarpe på vores chancer og dødbolde,” siger Laura Frank.

Mesterskabet betyder alt for Fortuna

Sidste år var det Brøndby, der løb med det danske mesterskab med to runder tilbage. Brøndby har nordjyderne dog slået i slutspillet, mens holdet fra Vestegnen også har tabt til Kolding Q. Det har været med til at sætte Fortuna Hjørring i stilling til det danske mesterskab i en sæson, hvor de nordjyske kvinder kun har tabt en enkelt kamp i hele sæsonen – til Brøndby i grundspillet.

”Vi har været så suveræne denne sæson, fordi vi har en rigtig god og bred trup, og så har vi fået nogle rigtig dygtige nye trænere. Derudover er det meget imponerende at vi er gået igennem slutspillet med syv sejre ud af syv mulige,” siger Laura Frank.

Hun vil dog ikke sige, at det danske mesterskab er sikkert endnu:

”Det betyder meget, at vi allerede kan sikre os mesterskabet mod VSK, men vi har en klar aftale på holdet om, at vi tager en kamp af gangen,” siger Laura Frank.

Med muligheden for et mesterskab søndag, så er motivationen også ekstra stor hos Fortuna Hjørring:

”Det er en stor motivation i sig selv, og også at vi kan vinde den 3 runder før. Derudover er det en forløsning med alt det hårde arbejde gennem hele sæsonen,” siger Laura Frank.

Udover Fortunas kamp spiller Brøndby IF mod Odense Q, mens der er direkte duel om bronzemedaljerne når Kolding Q lørdag tager imod BSF i en kamp, der kan betegnes som måske sæsonens vigtigste for begge hold.

Hvis du vil ud og se fodbold i weekenden, så følger her kampprogrammet:

Lørdag d. 26. maj:

Kolding Q – BSF
Kampstart: 13.00
Spillested: Mosevej Sportsplads, Kolding

Søndag d. 27. maj

Fortuna Hjørring – VSK Aarhus
Kampstart: 13.00
Spillested: Nord Energi Arena

Brøndby – Odense Q
Kampstart: 13.00
Spillested: Brøndby Stadion