BGI akademiet vinder Skoleligaen 2018

0
1504

Efterskolen BGI akademiet vinder Skoleligaen 2018, som er Danmarks stærkest besatte skoleturnering. BGI vandt finalen med 2-0 over Lyngs Idrætsefterskole

Af BGI akademiet

BGI´s fodboldpiger afsluttede årets sidste skolekamp med en finale til Skoleligaens afsluttende ”Final 4 stævene”, hvor der var masser af flot offensiv fodbold fra både BGI akademiet og Lyngs Idrætsefterskole.

BGI vandt finalen med 2-0 og satte dermed et flot punktum for stævnet, hvor det forinden blev til semifinalesejr over Sjælsølund Idrætsefterskole på mål af Sofie Bergholt og Mathilde Sterndorff.

Finalen var livlig fra første fløjt, og sekundviser havde endnu ikke taget en omgang, da BGI havde den første store chance på en friløber efter flotte kombinationer på midten af banen, men afslutningen gik lige forbi mål. Første halvleg vekslede frem og tilbage hvor BGI havde de største chancer – bl.a. blev en scoring lidt underligt annulleret for offside. Lyngs var nu også farlige i et par situationer, men dette havde BGI-keeper Katrine Stald dog fuldstændig styr på. I den modsatte ende lykkedes det endelig mod slutningen af første halvleg for BGI, at få gang i scoringen, da U17 landsholdets og BGI´s anfører, Ea Rasmussen scorede sikkert to gange efter flotte opspil, som splittede Lyngs forsvar på fornem vis.

I anden halvleg forsatte det flotte spil, dog var koncentrationen ikke så skarp i feltet på den varme opvisningsbane i Marienlyst, men BGI formåede at kontrollere kampen, så de efter sidste fløjt kunne lade jublen bryde løs og lade sig hylde som Danmarks bedste skolehold 2018 – Super afslutning på et både godt efterskoleår og et udviklende år både omkring den enkelte fodboldspiller og mennesket.

To stolte trænere, Signe Pries Andersen og JP Nielsen var dog også stolte af pigernes præstation på finaledagen, men mest af alt glad for den udvikling både spillerne og holdet har gennemgået gennem skoleåret. Gennem skoleåret har pigerne ud over fodbolden på efterskolen også har mulighed for at spille i klub og deltage i DBU-regi til diverse samlinger og landskampe.

Det bliver svært at skulle sige farvel / på gensyn om fire uger, men vi glæder os til at vi ses rundt omkring på fodboldbanerne i Danmark, samtidigt med at vi kan tænke tilbage på et efterskoleår med masser af gode oplevelser både på og uden for banen – Ja, det bliver svært at skulle undvære de dejlig fodboldpiger efter ferien udtaler begge trænere, Signe og JP, som dog ser frem til årets sidste kamp den 16. juni, hvor pigerne møder lærere på BGI akademiet, mens skolens fodbolddrenge skal op mod Superligaholdet fra AC Horsens – Det bliver en super afslutning på efterskoleåret med disse to kampe, udtaler Sportsakademiets leder og træner, JP Nielsen.