Fortuna Hjørring sikrede sig pokaltitlen efter sejr over AaB

0
932

Tirsdag aften spillede AaB og Fortuna Hjørring U18 pokalfinale på Arena Kop og Kande i Brønderslev, og det endte med en 3-0 sejr til Fortuna Hjørring efter bl.a. to scoringer af Mathilde Carstens. Du kan læse om opgøret her og læse, hvad den dobbelte målscorer sagde efter opgøret.

Af Martin Vestergaard Jensen

Tirsdag aften blev den første pokalfinale i Jylland spillet. Kampen stod imellem de to DM hold fra Nordjylland – nemlig Aab og Fortuna Hjørring. De to hold plejer at spille jævnbyrdige kampe i U18 DM rækken, men tirsdag aften var det Fortuna, som kunne sikre sig titlen som pokalvinder.

Opgøret startede intenst og med nerver på begge hold. Bolden blev sparket frem og tilbage uden at nogle af de to hold rigtig fik noget spil i gang. Efter 25 minutter gjorde Mathilde Carstens det dog til 1-0 for Fortuna Hjørring.

Ti minutter inde i anden halvleg kunne selvsamme Mathilde Carstens øge Fortunas føring til 2-0, og det skabte mere ro på Fortuna-mandskabet:

”Efter det andet mål fik vi lidt mere ro på og begyndte at spille vores spil, som så også gav nogle flere chancer og et mål mere,” siger Mathilde Carstens.

Det tredje mål stod Laura Grøn for efter 76 minutter, da hun scorede på straffespark. Dermed kan Fortuna kalde sig pokalvinder 2018:

”Det er rigtig fedt at stå tilbage som pokalvinder, men vi kæmpede virkelig også godt for hinanden, og alle var helt klar på, at pokalen skulle med til Hjørring,” fortæller målscorer Mathilde Carstens.

Hun håber, at sejren bringer selvtillid frem mod de sidste runder i U18 DM:

”Det her giver en masse selvtillid frem mod de sidste kampe, hvor vi bare skal fortsætte med den periode, som vi er inde i, og så gøre det, vi er gode til,” siger Mathilde Carstens.

”Så betyder det altid meget at score mål – det er jo det, som afgører kampene, så det var rigtig dejligt at score to mål. Det er først lige i den her periode, at jeg er begyndt at score nogle mål, så det giver også mig personligt noget selvtillid – så kommer der forhåbentlig flere mål inden sæsonen slutter,” fortæller Mathilde Carstens.

Onsdag aften spilles U16- og U13 pokalfinalen i Jylland, torsdag spilles U14 mens U13 finalen spilles 20. juni.