Af Redaktionen

Fortuna Hjørring Vs Varde IF (2-0)

D. 14/4-2018

Her skulle Varde pigerne til Fortuna, og vise at den gode start på sæsonen ikke bare var fiktion, men derimod pga. sten hårdt arbejde. Til denne kamp, var Varde ramt af lidt afbud pga. skader og fordi nogle af spillerne skulle med senior, som spiller spændende kampe i kvalrækken. Derfor havde man denne dag to u16 spillere med til Fortuna, som skulle vise sig frem på bedste vis i en svær ude kamp.

Kampen startede frisk fra begge hold, og Varde havde på forhånd stor respekt for Fortuna, som tydeligt er er fremragende fodbold hold på alle pladserne. Det er Fortuna der starter bedst og er klart mest på bolden, men Varde viser stor fysik og vinder nogle bolde centralt på banen der giver nogle gode omstillinger mod Fortuna målet.
Dette er da også med til, at Varde for 4 hjørnespark i 1. halvleg, hvoraf det første er ved at blive headet ind tæt ved stolpen, men desværre for Varde gik den snert forbi målet. Efter den chance er det tydeligt, at Fortuna truer rummende mellem Varde kæder noget mere og gerne engang i mellem i bagrummet. Dette giver flere chancer til Fortuna, og de scorer da også et lidt heldigt mål i 1. halvleg og Fortuna går til pausen med en smal 1-0 føring.

”Jeg roser pigerne meget for deres indsats i 1. halvleg, mod et yderst velspillende Fortuna hold, viser vi mod, energi og troen på at vi kan drille dem i perioder. Samtidig med dette, skulle pigerne ud og fortsætte samme energi og se om vi igen kunne drille Fortuna” Siger Jesper Callesen

2. halvleg er lidt som 1. halvleg, hvor Fortuna er klart mest på bolden og dem som skaber flest løse muligheder, men de kom aldrig sådan rigtig helt tæt på den afgørende scoring til 2-0. Varde kommer i mellem tiden frem til to hjørnespark, som de desværre ikke kan få udnyttet. Så hen i mod slutningen af kampen hvor kræfterne er ved at være brugt op, laver man små fejl og glemmer de gode momenter man har haft i hele kampen. Hvorefter Fortuna scorer til 2-0 på et flot langskud, som gør at Mathilde Burgaard er chanceløs inde i målet.

Kampen ender 2-0 til Fortuna, men Varde pigerne havde smil på læberne og følte de havde leveret en kæmpe indsats, med tanke på at man kunne kører helt til Hjørring også ”kun” tabe 2-0.

B93 Vs Varde IF (3-1)

D. 21/4-2018

Varde pigerne skulle se om de kunne følge op på den gode kamp i Hjørring, hvor de skulle spille mod B93.
B93 er holdet som ligger tæt op af Varde holdet i tabellen, og derfor havde man en god mulighed for at overhale dem med en sejr. Varde havde 3 u16 spillere med i denne kamp, og de fik alle 3 muligheden for at starte inde og vise deres værd.

Kampen starter lidt rodet i en strid vind fra begge hold, men langsomt viser begge hold at de gerne vil vinde denne fodbold kamp. Varde pigerne er stærke i deres opbygningsspil og kommer frem til flere lidt løse chancer igennem fine opspil nede fra bagkæden. Dog er det B93 der kommer foran 1-0, på et solo mål hvor Varde spillerne må siges at stå lidt på hælene. Derefter er det dog igen Varde der viser glimrende spil og skaber en lille smule mere, og efter 33 minutter kommer Malou, som er u16 spiller fri ude i højre side og helt ned til baglinjen ved kanten af feltet.
Her sparker hun bolden fladt ind i feltet, hvor Silke kan skubbe den ind over stregen til stillingen 1-1.

Pause stillingen er 1-1

2. halvleg, ligger B93 lidt mere pres på Varde spillerne, som nu havde modvinden i mod sig. Så det blev mere en forsvars kamp/duel kamp. Her kommer Varde så til at lave et lidt klodset straffespark, hvor B93 scorer til 2-1.
Men Varde pigerne giver ikke op, og kæmper alt hvad de har lært. Varde for scoret til 2-2, men målet bliver desværre annulleret pga. Offside, og derefter går luften lidt af ballonen og B93 scorer til 3-1 hen i mod slutningen af kampen og lukkede så den kamp.

”Vi skulle i denne kamp vise, at vi kunne spille op mod et hold vi vurderede til at være på vores eget niveau, baseret på tabellen og sidst vi mødte dem. Men denne dag var forskellen en spiller, og Bredgaard fra B93 var her, der og alle vegne, hun er virkelig dygtig, og hende kunne vi ikke stoppe. Hun scorer 1. mål og får straffesparket, og laver en assist. Men jeg roser pigerne for, at vi kæmper og viser at vi i perioder er bedre end B93 på trods af presset fra dem.” Siger Jesper Callesen

Kampen ender 3-1 til B93, hvor pigerne selvfølgelig var skuffet efter kampen.

Varde Vs Kolding Q (0-3)

D. 25/4-2018

Denne kamp vidste Varde, at de ville få det rigtig svært mod et meget stærkt Kolding Q hold, der ligger nummer 1 i DM rækken og senest havde slået Brøndby med hele 9-1.

Så det vigtigste i denne kamp var, at holde hovedet oppe og knokle med alt hvad pigerne havde lært.

Kampen starter en smule rodet, på den ellers fine græsbane. Men efter kort tid, er det Kolding Q der sætter sig på kampen og viser stor kvalitet i de ting de foretager sig. Hele 1. halvleg, bliver en defensiv kamp for Varde pigerne der kommer til, at skulle have en masse dueller defensivt og derfor må se lidt langt efter de offensive aktioner.
Kolding Q scorer til 0-1 i 1. halvleg, og pigerne har dog stadigvæk troen på at man kunne skabe overraskelsen, så længe man kæmpede. På trods af flere farlige hjørnespark fra Kolding Q side, så blev det til pause stillingen på 0-1 til Kolding Q.

2. Halvleg var i perioder lidt bedre for Varde pigerne, der kom lidt længere frem på banen, og skabte enkelte løse chancer uden dog at være helt farlige.

Dette betød så samtidig, at man svækkede sig lidt i bagkæden, og derfor kunne Kolding i slutningen af kampen scorer til både 0-2 og 0-3.

”Det var en flok meget trætte Varde piger der smed sig i græsset da kampen var slut, og dette er der ikke noget at sige til når man ser kampen igen. Jeg sagde til pigerne, at det var deres fortjeneste at kampen ikke tabes større, det skyldes udelukkende pigernes indstilling til kampen. Enkelte af Kolding Q spillerne døjede med kramper i slutningen af kampen, da de nok kom til at løbe noget mere i denne kamp end de havde regnet med, og dette skal pigerne have stor ros for” Siger Jesper Callesen

Alt i alt tre gode kampe, hvor man i hvert fald mod Fortuna og Kolding Q kan være indsatsen 100 % bekendt. Da dette er to kampe, man måske havde frygtet man ville tabe større.

Der venter nu Varde en ny spændende kamp på søndag d. 6/5-2018 ovre i Odense kl. 13.00