FC Nordsjælland har fundet sin U18 DM-træner

0
2245

49-årige Uno Apold, der kommer fra Greve Fodbold, bliver ny cheftræner for FC Nordsjællands U18-piger, når de efter sommerferien debuterer i U18 DM-liga

Så er der sat navn på den træner, som skal stå i spidsen for FC Nordsjællands U18-piger, når de efter sommerferien skal spille med i landets bedste række, U18 DM-ligaen.

Det drejer sig om Uno Apold, 49 år, der har A-licens som træner og dermed opfylder betingelserne for at træne et DM-hold. Uno Apold er i øjeblikket en del af teamet omkring Greves bedste herrehold, der spiller i 2. division. Men efter sommerferien, trækker han i FC Nordsjælland-trøjen.

“Jeg glæder mig til at blive en del af en spændende klub med et utroligt stærkt træningsmiljø, hvor værdierne er vigtige. Jeg er meget imponeret over FC Nordsjællands satsning på kvinde- og pigefodbold, hvor man vil overføre know-how fra drengene til pigerne og samtidig stille faciliteter og trænere til rådighed for pigerne. Det er enormt motiverende,” siger Uno Apold i en pressemeddelelse.

“På den lange bane skal vi sammen bringe FC Nordsjælland på landkortet i forhold til kvindefodbolden, og på den korte bane skal vi arbejde rigtig meget for at skabe en enhed, da vi i starten vil have et sammenbragt hold, og holdånden bliver vigtig,” fortsætter han.

“Præcis den vi har brug for”

Christian Taylor, Head of Women’s football, forklarer, at Uno Apold er den helt rigtige til at føre U18-holdet videre:

“Vi er utrolige glade for at byde Uno velkommen hos os. Han er både en dygtig træner og et fantastisk menneske, der har en passion for at se unge mennesker vokse og udvikle sig. Han er præcis den trænerprofil, vi har brug for ift. at sammenryste truppen og få FCN etableret i toppen af dansk pige- og kvindefodbold,” siger Taylor.

Laurits Smed som har haft ansvaret for U18-pigerne i foråret forsætter som specifik-træner og vil være med omkring opbygningen af pige-afdelingen.

Se video med den nye cheftræner her: