Amalie Thestrup: BSF har givet mig blod på tanden

0
2136

Fortuna Hjørring drager søndag til Sjælland, hvor Ballerup Idrætspark ligger græs til en intens kamp, når BSF venter nordjyderne. En sejr til Fortuna Hjørring sikrer dem det danske mesterskab, mens BSF er tvunget til sejr, hvis de vil sikre sig muligheden for bronzemedaljer inden sidste spillerunde. Fodbold For Piger har snakket med BSF’s skarpe angriber Amalie Thestrup inden kampen.

Af Martin Vestergaard Jensen

Allerede sidste weekend havde Fortuna Hjørring muligheden for at vinde det danske mesterskab, men et overraskende nederlag på hjemmebane til VSK udskød festlighederne. Nu har de endnu en chance, når modstanderen hedder BSF, der pt. ligger nummer fire i slutspillet. Muligheden for at nå bronzemedaljerne for hjemmeholdet er dog stadig til stede, og derfor bliver det to hold, der begge har noget at spille for i Ballerup på søndag:

”Der er ingen tvivl om at Fortuna har meget på spil, hvilket jeg forventer er en stor motivation for dem. Dog har vi også alt at spille for, for at nå bronzen, så jeg tror det blive to meget tændte hold, der går ind til kampen på søndag,” siger BSF’s angriber Amalie Thestrup.

De to hold har i denne sæson mødt hinanden tre gange samlet – alle tre gange er det blevet til sejr til Fortuna Hjørring med henholdsvis 6-1, 7-0 og senest en smal 1-0 sejr i en intens og tætspillet kamp på Nord Energi Arena. Derfor er det helt naturligt også Fortuna Hjørring, der er store favoritter til kampen, men Amalie Thestrup er ikke i tvivl om, hvor BSF-holdet skal lykkedes, hvis de skal drille Fortuna Hjørring:

”Fortuna er et super stærkt hold på alle pladser, og i forhold til os er de især stærke og store i deres fysik, og derfor er det vigtigt, at vi går ud og spiller vores hurtige og tekniske spil. Der er ikke nogen tvivl om, at vi skal have point for at gøre os forhåbninger om at få bronze – så målsætningen er tre point,” siger Amalie Thestrup.

BSF kommer til kampen efter de i sidste weekend tabte den direkte bronzekamp til Kolding Q med 3-0.  En kamp, som stadig ærger BSF-lejren:

”Vi taber fordi vi har 17 afslutninger og ikke scorer. Jeg synes klart, at vi var det bedste hold, men vi var ikke kyniske nok, og så vinder man desværre ikke. Så vi var naturligvis sindssygt skuffede, men nu ser vi fremad, og gør alt hvad vi kan for at få det maskimale ud af de sidste to kampe,” siger Amalie Thestrup, der dog holder fast i målsætningen for sæsonen:

”Vores målsætning er at få medaljer,” fortæller Amalie Thestrup.

BSF har givet Amalie Thestrup blod på tanden

BSF’s angriber Amalie Thestrup har i denne sæson scoret mål på stirbe for BSF holdet, og hun ligger pt. nummer tre på topscorerlisten med 11 scorede mål. Men ifølge Amalie Thestrup skal en stor del af æren for hendes succes tilskrives holdet:

”Først og fremmest så jeg har i denne sæson spillet på et hold, hvor mine medspillere og spillestilen komplimenterer mine styrker rigtig godt. Derudover er jeg kommet til en klub og et hold, der tror 100 pct. på mig, hvilket har givet mig en masse selvtillid og blod på tanden. Samtidigt har vi udviklet os som hold, hvilket også ses på de resultater, vi har leveret – især i efteråret – og når holdet gør det godt, giver det også gode betingelser for individuel succes, så alle pigerne har selvfølgelig en kæmpe andel i det også,” siger Amalie Thestrup.

Da vi spørger hende ind til, om hun satser på at klatre højere op på topscorerlisten inden sæsonen slutter, svarer hun selvsikkert:

”Ja, selvfølgelig!”

Kampen mellem BSF og Fortuna Hjørring spilles søndag kl. 14 i Ballerup Idrætspark. Du kan her få et overblik over weekendens kampe i 3F Ligaens slutspil her:

Søndag d. 3. juni

Brøndby IF – Kolding Q
Kampstart: 13.00
Spillested: Brøndby Stadion

Odense Q – VSK Aarhus
Kampstart: 13.15
Spillested: Marienlystcentret

BSF – Fortuna Hjørring
Kampstart: 14.00
Spillested: Ballerup Idrætspark