Line Røddik skifter til Ajax Amsterdam

0
2000

Line Røddik har fundet sin nye klub, og det er en traditionsrig hollandsk en af slagsen. I går offentliggjorde Line Røddik nemlig sit skifte til Ajax Amsterdam, som hun har skrevet kontrakt med for den kommende sæson.

Af Martin Vestergaard Jensen

Efter sæsonens afslutning offentliggjorde den danske landsholdsprofil Line Røddik, at hun stoppede i FC Barcelona efter to sæsoner i klubben. Siden da har hun været på jagt efter en ny klub, og det er nu lykkedes Line Røddik, som i den kommende sæson skal tørne ud for den hollandske storklub Ajax Amsterdam – en klub, som hun glæder sig til at starte i:

”Efter en længere skadesperiode, så ser jeg meget frem mod at spille en masse god fodbold på et professionelt niveau. Jeg glæder mig til at skulle kæmpe om mesterskab og spille Champions League med holdet,” siger Line Røddik til Fodbold For Piger.

Hun har haft flere tilbud på hånden, men i sidste ende faldt valget på Ajax:

”Ja, der har været andre klubber inde i overvejelserne, men da Ajax kom på banen fik jeg hurtigt et positivt billede af klubben, holdet og det hele dernede,” siger Line Røddik.

” Jeg synes spillestilen i Ajax passer godt til den fodboldspiller, jeg er, og den spillende forsvarsspiller jeg er. Samtidig har jeg også nogle år på bagen, så jeg håber, at jeg kan bidrage med den rutine, jeg har fået igennem årene,” siger Line Røddik.

Tip fra holdkammerat i Barcelona førte til skifte

På Ajax’ hjemmeside kan man læse kvindeholdets træner udtale sig om, at det faktisk er Line Røddiks holdkammerat Lieke Martens, der har tippet Ajax om den danske landsholdsspiller:

”Jeg fik et tip fra Lieke Martens, hendes holdkammerat i FC Barcelona. Lieke vidste, at hun var på udkig efter en ny klub, så vi kontaktede hende for at tale om et skifte,” siger Benno Nihom, der er kvindeholdets cheftræner, til Ajax’ hjemmeside.

Han glæder sig til at få Line Røddik ind i truppen:

”Hvis du har muligheden for at få en spiller med så meget erfaring til Ajax, så skal du benytte dig af muligheden,” siger Benno Nihom.

Før tiden i spanske FC Barcelona spillede Line Røddik for Franske Olympique Lyon, FC Rosengård og Tyresö FF i Sverige. Hun forlod Danmark i 2009, hvor hun spillede i Brøndby IF. Hun har pt. spillet 132 kampe for det danske landshold, hvor det også er blevet til 13 mål. Hun var med til EM i Holland sidste år, hvor det blev til en dansk sølvmedalje.