Nyt selskab skal bringe AaB til tops i dansk kvindefodbold

0
2400

En række nordjyske virksomheder har sammen med AaB stiftet AaB Kvinde Elitefodbold, som skal positionere AaB i toppen af danske kvindefodbold

Endnu en klub vil helt til tops i dansk kvindefodbold. For nogle måneder siden lancerede FV Nordsjælland en storstilet plan om at gøre FCN til ny kvindetopklub i Danmark, og nu er det AaB, som vil helt derop, hvor Fortuna Hjørring og Brøndby IF hidtil har regeret som de to eneste.

Sammen med en række lokale virksomheder, har Aalborg Boldspilsklub af 1885 – i daglig tale AaB – stiftet selskabet ”AaB Kvinde Elitefodbold A/S”, som skal ”positionere AaB i toppen af dansk kvindefodbold og generelt udvikle sporten i Danmark,” som det hedder i en pressemeddelelse.

Med det nye selskab vil AaB sætte yderligere skub i talentudviklingen på kvindesiden og bringe klubben op i landets bedste række, 3F Ligaen.

AaB har netop spillet sig op i 1.division efter et forår i kvindeserie vest, hvor nordjyderne inden lørdagens kamp mod Aalborg KFUM, som er sæsonens sidste, havde vundet 12 ud af 13 kampe.

”Kvindefodbolden i Danmark er i en rivende udvikling og har et kæmpe vækstpotentiale, som vi kommer til at understøtte med elitesatsningen i det nye selskab,” siger bestyrelsesformand Pia Nielsen fra AaB Kvinde Elitefodbold A/S, som blev officielt præsenteret på et pressemøde forud for lørdagens kamp.

”Med vores ambitiøse og professionelle talentudviklingsarbejde i Aalborg Boldspilklub af 1885’s pige- og kvindeafdeling har vi de seneste syv år bevist, at vi kan løfte standarden inden for kvindefodbold, og det skal vi nu bygge videre på i AaB Kvinde Elitefodbold,” fortsætter hun.

Hun tilføjer, at Aalborg som uddannelses- og sportsby er et godt valg for placeringen af en eliteklub for kvindefodbold.

Lokal støtte til kvindefodbold

Økonomisk er AaB Kvinde Elitefodbold A/S blevet en realitet, fordi en række lokale erhvervsvirksomheder har valgt at investere i selskabet. Ud over Aalborg Boldspilklub af 1885 består ejerkredsen af Jysk Pension A/S, OKF Consult A/S, Bjarne Brath A/S samt en anonym virksomhed.

”Vi har valgt at investere i udviklingen af dansk kvindefodbold, fordi vi mener, at det understøtter vores værdier som et pensionsrådgivningshus. De kvindelige fodboldspillere er nogle rigtig gode rollemodeller, og derfor vil vi gerne være med til at fremme elitesporten hos fodboldkvinderne i Danmark,” forklarer partner Brian Bundgaard fra Jysk Pension.

Selskabet AaB Kvinde Elitefodbold A/S er uafhængigt af AaB A/S.