Topscorer vil bidrage til succes i 3F ligaen

0
1453

B.93 vil spille angrebsfodbold, også når det bliver svært, siger holdets anfører, Mette Perthu-Hansen

 

Af B.93 webredaktion

I B.93 er kvinderne godt i gang med at forberede sig på den nye sæson i 3F ligaen. I den forløbne uge har holdet lagt ud med fem hårde træningspas og i næste uge venter bl.a. en svær træningskamp mod bl.a. LB07, der spiller i den bedste svenske række Damallsvenskan.

Holdets topscorer og anfører Mette Perthu-Hansen glæder sig til den nye sæson.

”Jeg forventer, at vi som hold vil blive udfordret på både tempo og fysik. Men jeg forventer helt klart også, at vi formår at bevise, at vi hører til på højeste niveau,” siger Mette Perthu-Hansen, der har været med til at føre B.93 op fra Københavnerserien til landets bedste række.

Hvert halve år er der kommet nye spillere til at forstærke holdet, og for hver eneste halvsæson er ambitionsniveauet blevet hævet i B.93. Senest har U19 landsholdskeeperen Josephine Madsen og Helena Vigen fra Odense Q meldt deres ankomst, og et par internationale spillere har også vist interesse for at rykke til B.93. Klubbens klare mål er at komme med i slutspillet til foråret, for man vil gerne op at slås med de fire-fem bedste i ligaen.

Allerede 11 august kl 12.30 lægger B.93 ud på hjemmebanen, Østerbro Stadion, mod bronzevinderne fra Kolding Q, og dernæst følger sølvvinderne fra Brøndby. Så holdet starter op med et svært og krævende program.

Mette Perthu-Hansen forventer dog, at holdet også i 3F ligaen kan fortsætte det angrebsivrige spil, som gjorde B.93 til det mest scorende hold i kvalifikationsligaen – samtidig med at B.93 var det hold, der fik færrest mål ind mod. Hun er udmærket klar over, at kravene bliver endnu højere, og at holdet skal stå endnu skarpere.

”Jeg forventer at vi fortsætter vores spillestil, også når det bliver svært,” fastslår Mette Perthu. ”Vores høje tekniske niveau, vores ro og målfarlighed skal komme til udtryk, også i kampe hvor vi virkelig kommer på prøve.”

Professionel træningskultur

Under ledelse af den spanske cheftræner, Jessica Rodríguez, har holdet rykket sig meget i løbet af foråret, og fra kamp til kamp blev der bygget på. Mette Perthu er rigtig glad for sin træner, som er meget ambitiøs og har arbejdet hårdt for at få skabt en mere professionel tilgang til fodbolden.

Her i efteråret vil B.93´s kvinder få tilbudt fire morgentræninger, specifiktræninger, fysisk træning, massør, fysioterapi og mentaltræning ud over de fire almindelige træningspas om eftermiddagen. B.93 samarbejder også med Eyes4Talent og bruger deres software for at sikre optimale forhold for talentudviklingen. Cheftræneren laver videoanalyser før og efter kampe, og de taktiske oplæg fra cheftræneren til kampene er meget grundige med analyser af alle mulige spilsituationer.

Før en af forårets vigtige kampe fik pigerne endda et kampoplæg fra cheftræneren på hele 16 sider, men det afskrækker slet ikke Mette Perthu. Hun synes, at det er fedt, at fodbolden bliver taget meget seriøst.

Hun meget tilfreds med den måde, som klubben har prioriteret kvindefodbolden på:

”I B93 bliver man omfavnet, man føler sig velkommen. Og måske vigtigst af alt: man bliver hørt! Også som kvinde,” pointerer Mette Perthu-Hansen.

 

Vil fortsætte eventyret

Hvad er dine personlige ambitioner for den nye sæson?

”Min ambition i 3F Ligaen er helt sikkert at gøre en god figur på højeste niveau. Det er vigtigt for mig at være en god medspiller og bidrage til succes. Jeg vil gå forrest som anfører og forhåbentligt også fortsætte med at lave mål,” siger hun.

I de sidste to år har Mette Perthu-Hansen scoret mål på samlebånd, og alene indenfor det sidste år – i 1. Division og kvalfikationsligaen – har hun scoret 32 mål, også selv om hun i perioder har været plaget af en del skader. Alligevel har hun gjort alt for at blive klar til kamp, og nu arbejder hun hårdt på at blive helt fit til den nye sæson.

”Jeg glæder mig til at spille på højt niveau, udfordre mig selv, bevise mit værd og udvikle mig som fodboldspiller.”

Mange undrede sig da Mette Perthu i 2016 skiftede til B.93 for at spille i Københavnerserien, for hun havde inden været med til at føre Greve op fra seriefodbold til 1. Division for siden at blive holdets topscorer. Alligevel valgte hun at rykke til Østerbro. Fordi hun troede på projektet om at spille holdet op fra seriefodbold til 3F ligaen.

Undervejs var der mange, der tvivlede på, at det var muligt, og at B.93 ikke kunne nå sine mål. Og nogle talentfulde spillere valgte undervejs at skifte. Andre – som bl.a. den talentfulde målvogter Thea Roque-Krag og den kreative midtbanespiller Marlene Larsen – valgte siden at vende tilbage til barndomsklubben, B.93.

Mette Perthu har gået hele vejen og været med til at sikre hele fire oprykninger på stribe. Hun glæder sig til det næste kapitel af eventyret:

”For mig har det været et langsigtet og spændende projekt, som nu er lykkedes efter et hårdt stykke arbejde, så det betyder meget for mig at kunne fortsætte eventyret.”

Mette Perthu-Hansen vil også gerne lære fra sig, så nye generationer af pigefodboldspillere kan nå det højeste niveau. I uge 32 stiller hun op som træner på en fodboldpigecamp, som afholdes af Copenhagen Football Camp på B.93´s anlæg ved Svanemøllen. Læs mere på: http://www.copenhagenfootballcamp.dk/produkter/camp/