Varde IF vil tilbage i 3F-ligaen i første forsøg.

0
1314

Varde IF har været en del af det fineste selskab i dansk pige- og kvindefodbold de seneste par sæsoner.

Af Redaktionen

Varde IF har været en del af det fineste selskab i dansk pige- og kvindefodbold de seneste par sæsoner hvor man dog alligevel har måttet sande at modstanden fra Danmarks absolut bedste mandskaber i 3F-ligaen har været for hård. Ikke desto mindre er ambitionerne fortsat store i Varde hvor der arbejdes ihærdigt i kulissen for at sikre at klubben på sigt kan tage kampen op med lokomotiverne i dansk kvindefodbold – startende med en oprykning som sender klubben tilbage i det fine selskab fra sommeren 2019.

Styrket organisation og markant investering i bedre fysiske rammer

De fysiske rammer har længe været på et højt niveau og specielt indenfor de seneste 6 måneder har man investeret i at optimere setup’et omkring såvel det bedste seniorhold som U18-holdet. Spillerne mandsopdækkes af et fys-team og har således adgang til professionelle behandlere før hver træning, ligesom behandler-teamet er en del af teamet omkring holdet ved alle hjemmekampe. Desuden er et udvidelsesprojekt til 45 mio. kroner sat i gang som blandt andet kommer til at omfatte et fodbold-akademi for områdets bedste og mest ambitiøse spillere samt et sportel (hotel for sportsfolk).

Samtidig er der bevidsthed i klubben om at organisationen må styrkes såfremt de ambitiøse mål skal indfris. Man har derfor valgt at styrke klubbens administration ved at etablere et samarbejde med Henrik Vej Kastrupsen, som skal være med til at sikre at klubben får den rette eksponering fremadrettet.

Det hele menneske er i fokus

Varde IF er bevidst om nødvendigheden af at have det hele menneske i centrum, hvorfor man har indgået et formelt samarbejde med byens uddannelsesinstitutioner så spillerne nu tilbydes morgentræning såvel i de ældste klassetrin i folkeskolen som i forbindelse med deres ungdomsuddannelse på Varde Campus – den såkaldte Varde-ordning. Med de nye planer om opførelse af et fodboldakademi som allerede er i gang og planlagt til at åbne i sommeren 2019 bliver klubbens tilbud til ambitiøse unge fodboldspillere fuldt ud konkurrencedygtigt med det man finder hos Brøndby IF og Fortuna Hjørring – også selvom Varde If naturligvis endnu ikke er på niveau med disse klubber rent sportsligt.

Langsigtede mål vigtigere end kortsigtet sportslig succes

I spidsen for det sportslige står Sportchef Peter Bruun Hansen og Cheftræner Allan Drost, 1 div. og Cheftræner Jesper Callesen, U18DM – alle tre med stor erfaring fra øverste hylde indenfor dansk pige- og kvindefodbold. De er helt bevidste om behovet for at optimere forholdene for den enkelte spiller, hvilket har været det store fokuspunkt de seneste 6 måneder, hvilket Allan Drost sætter ord på sådan her:
”Det seneste halve år har i høj grad handlet om at finde ud af hvordan vi bedst muligt kan forfølge vore ambitiøse mål – hvilket har overskygget kortsigtet sportsligt succes. Vi har valgt at fokusere på at optimere setup’et og samtidig finde ud af hvem der ønskede at tage med på den rejse vi nu for alvor begiver os ud på – og hvem der ikke deler disse ambitioner. Det er vi ved at have et overblik over, og vi ser med stor fortrøstning frem mod den kommende sæson.”

Sultne unge spillere skal forløse klubbens ambitiøse mål

” Denne vil markere et generationsskifte ud fra ønsket om at bygge et ungt hold, hjulpet på vej af enkelte gode rutinerede kræfter som de unge kan læne sig op ad. På den måde vil vi bygge fundamentet til at kunne stabilisere klubben på højeste niveau indenfor ganske få år, startende med en oprykning til næste sommer. Vi kommer til at konkurrere med et ungt og sultent hold der alle har ambitioner om at vise sig selv frem på øverste hylde – en mentalitet der skal gøre sig gældende såvel på vores bedste senior-hold som på vores U18DM-hold.” siger således Allan Drost, der ligeledes er afklaret med behovet for at have et fornuftigt kamptilbud til alle spillere.

Således er det en klar ambition at klubbens andethold skal højere op i rækkerne og indenfor 12-18 måneder minimum spille i Jyllandsserien, så man har et gangbart alternativ for alle spillere i forsøget på at udvikle den enkelte spiller bedst muligt.

Nye spillere er velkomne

Såfremt man kan se sig selv være en del af dette ambitiøse setup, holder Varde IF åben træning i uge 29 + 30, hvor man træner mandag, onsdag og torsdag, alle dage 18:00 – 19:30. Tilmelding samt yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til Cheftræner Allan Drost på mobil 21 59 02 74.