Dajan Hashemi om skifte til Linköpings FC: Jeg har fået kæmpe opbakning

0
2686

Det danske stortalent Dajan Hashemi har skrevet en 1,5 år lang kontrakt med den svenske storklub Linköpings FC og flytter i den forbindelse alene til den svenske by, der ligger syd for Stockholm. Men selvom det bliver en stor ændring for det unge talent, så er hun mentalt klar til udfordringen og har modtaget stor opbakning fra venner og familie. FODBOLD FOR PIGER har snakket med Dajan. Læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

Det er nu officielt, at det 17-årige stortalent Dajan Hashemi er skfitet fra BSF til den svenske storklub Linköpings FC. Hun har skrevet under på en 1,5 år lang kontrakt og flytter derfor fra de vante rammer i Danmark op til et nyt liv i den svenske by, der ligger syd for Stockholm.

Dajan Hashemi er derfor blandt de meget få danske kvindelige spillere, der allerede har skrevet en udenlandsk kontrakt inden de fylder 18. Hun får nummer 17 i klubben og skal kæmpe om en plads på holdet som angriber. Men selvom hele processen frem til den afgørende underskrift er gået meget hurtigt og nu mangler Dajan kun at få de sidste papirer registreret gennem UEFA:

”Linköping kontaktede min agent med henblik på, at de ledte efter en ung angriber, som kunne nogle at de ting, som jeg er god til. Træneren var derfor meget interesseret i mig, fordi han udover mine kompetencer også godt kan lide unge spillere. Det hele skete meget hurtigt og efter en dag fløj min far og jeg til klubben. Her fandt vi hurtigt ud af, at klubben var lige noget for mig. Nu venter jeg bare på mine papirer registreret gennem UEFA, så jeg også kan udtages til kampe.,” siger Dajan.

Linköping opnåede store resultater i seneste sæson, hvor de kunne fejre førstepladsen i Damallsvenskan. På nuværende tidspunkt ligger klubben til gengæld nummer fem og da den svenske liga løber fra april og til slutningen af oktober dette år, så er der ikke mange måneder tilbage af sæsonen – men Dajan håber stadig på, at hun kan være med til at bevare mesterskabet.

”Det er stadig surrealistisk for mig, men jeg er rigtig glad for min beslutning og ser frem til at kunne bidrage til holdet. Mine ambitioner med klubben er helt klart at vinde rækken og hive en pokal hjem, men jeg håber på at kunne udvikle mig selv både som menneske, som fodboldspiller og arbejde videre med mine spidskompetencer og løfte mit bundniveau. Derudover tror jeg også det bliver fedt at lære at forsørge mig selv,” siger Dajan.

Stor støtte fra de nærmeste

Dajan Hashemi flytter alene til Linköping, hvor hun har fået en god lejlighed, som hun også skal bo i alene. Det bliver derfor også en stor personlig ændring, at hun skal skal omstille sig til et nyt liv i Sverige, hvor der ikke er nogen kære mor lige rundt om hjørnet. Men selvom Dajan er indstillet på, at det bliver en svær udfordring, så føler hun sig også mentalt klar:

”Det bliver rigtigt svært at skulle undvære sin familie som man jo er vant til at se hele tiden i sin hverdag, venner som jeg har kendt siden man var helt lille eller dem man har spillet på hold med. Det bliver hårdt og en udfordring, men jeg er sikker på at det er muligt at vedligeholde kontakten,” siger Dajan og påpeger efterfølgende, at det har gjort det meget nemmere, at hun har oplevet en kæmpe støtte fra sine nærmeste:

”Jeg har opnået kæmpe opbakning fra venner, familie og gamle holdkammerater.
Mine forældre er især super glade og stolte på mine vegne, men samtidig også kede af, at jeg skal bo så langt væk fra dem. Få har dog ment, at det er for hurtigt at skifte til udlandet i en alder af 17, men jeg føler mig mentalt klar og derfor har jeg grebet muligheden og en gang skal jo være den første,” afslutter Dajan.