FC Thy – ThistedQ-anfører: ”Vi er ikke kommet for at rykke ud igen”

0
1328

FC Thy – Thisted Q er I denne sæson rykket op i Danmarks bedste fodboldrække for kvinderne – 3F Ligaen. Nu har de spillet to kampe og bl.a. mødt sidste sæsons mestre fra Fortuna Hjørring, mens de også fik deres første sejr i ligaen over Odense Q. FODBOLD FOR PIGER har snakket med anfører fra FC Thy – ThistedQ, Matilde Kjeldgaard, omkring de første kampe, og hvordan det er at spille i 3F Ligaen som oprykker.

Af Martin Vestergaard Jensen

FC Thy – ThistedQ kunne i juni måned springe champagneflaskerne, da de som det første hold kunne juble over oprykning til landets bedste fodboldrække. Nu er sommerferien slut og ligaen startet, og for holdet fra Thisted har det været stort at komme igang:

”Der skal ikke herske tvivl om, at vi stadig er lidt overvældet over vores oprykning. Det er for os vildt stort at spille med i landets bedste række,” siger Matilde Kjeldgaard.

Den første kamp i landets bedste række endte endda ud med tre point, da de vandt 3-2 over Odense Q. I tirsdags mødte de så de forsvarende danske mestre fra Fortuna Hjørring, hvor de tabte 5-1 efter en første halvleg der endte 1-1. For oprykkerne har det været en god start i ligaen, men det handler om at holde benene på jorden, og juble over de små sejre:

”Vi er fortsat stolte og ydmyge omkring vores oprykning – vi prøver at holde begge ben på jorden; men der skal være plads til at juble efter kampen mod OdenseQ, og der skal også være plads til at være overvældet over at spille mod de forsvarende danske mestre,” siger Matilde Kjeldgaard, som mener at holdet fra Nord-/Vestjylland har bygget på deres spil det sidste halve år, men der stadig er noget at arbejde med:

”I forhold til 1.division spiller vi nu blandt elitesportsudøvere, og derfor får vi ingenting foræret, og der er ikke plads til, at vi er ufokuseret i få minutter – så det suger vi til os og udvikler os hele tiden på,” siger Matilde Kjeldgaard.

Har været forberedt på niveauet

Som oprykker kan man nogle gange blive overrasket over niveauet i landets bedste række, men det er ikke tilfældet hos FC Thy – ThistedQ:

”Jeg synes faktisk, at vi har været ret godt forberedt på niveauet. Det er selvfølgelig altid en overraskelse, når man pludselig har bolden for fødderne, men både Odense og Fortuna, som vi har mødt i de første kampe, har vi set video på, så vi vidste, at tempoet var opskruet,” siger Matilde Kjeldgaard.

I den første kamp imod Odense Q sad FC Thy – ThistedQ på store dele af spillet, og derfor var det også fortjent, at holdet endte ud med tre point.

”Det var en fantastisk start på 3F-ligaen med sejren over OdenseQ. Vi har i store perioder overtaget i spillet og har klart flest chancer i løbet af kampen, men lidt uheld og en rigtig stor kamp af Odense-keeperen gør, at vi ikke vinder større. Vi er rigtig skarpe i vores omstillingsspil, og det gør, at vi kommer frem til flere 100%-chancer,” siger Matilde Kjeldgaard.

I kamp nummer to mødte de Fortuna Hjørring, og efter en start, hvor oprykkerne bragte sig foran, så endte det hele med et 5-1 nederlag. Det var dog en stor oplevelse at møde de forsvarende danske mestre:

”Det var en stor oplevelse at spille mod Fortuna. En hård kamp, hvor vi kommer foran 1-0 og går til pause 1-1. Derfor er vi selvfølgelig rigtig stolte – især af vores første halvleg. Det bliver en meget defensiv præget kamp, og derfor tager vi også store dele af vores defensive spil med videre fra den kamp,” siger Matilde Kjeldgaard.

Hos oprykkerne har man et klart mål for sæsonen:

”Målet er at vi gerne vil ende blandt top 6. Vi er enige om, at vi ikke bare er kommet for at rykke ud af rækken igen,” siger Matilde Kjeldgaard.

Næste opgave for oprykkerne er VSK Aarhus

Lørdag skal oprykkerne i kamp igen inden der er landskampspause. Denne gang er modstanderen VSK Aarhus, og hvis udbyttet skal være point fra kampen, så er slagplanen klar:

”Vi skal igen have styr på defensiven, som vi er lykkedes med i vores to første kampe. Derudover skal vi igen være farlige i omstillingsspillet, men også kunne etablere os med bolden. Så for os bliver etablering nøgleordet – både med og uden bold,” siger Matilde Kjeldgaard, der dog også forventer en tæt kamp:

”VSK Aarhus har mange store profiler, som vi skal have lukket ned. Jeg tror, at det bliver en lige kamp, som vi vil sætte vores præg på. Samtidig forventer jeg at vi igen får plads til at spille vores spil, efter den svære udebane i Hjørring,” siger Matilde Kjeldgaard.

Vil du se oprykkerne i aktion, så spiller de lørdag kl. 13.00 ved Vejlby/Risskov Centret i Aarhus.

I weekenden spilles der tre kampe i 3F Ligaen, og de spilles som følger:

Lørdag d. 18/8-2018

Brøndby – Odense Q
Kampstart: 13:00
Spillested: Brøndby Stadion

BSF – B93
Kampstart: 13:00
Spillested: Ballerup Idrætspark

VSK Aarhus – FC Thy – ThistedQ
Kampstart: 13:00
Spillested: Vejlby/Risskov Centret