FC Thy – ThistedQ vinder første 3F-kamp over OdenseQ

0
879

Lørdag eftermiddag bød på den længe ventede første runde i denne sæson af 3F Ligaen. Her kom to overraskende resultater, hvor BSF delte point med Fortuna Hjørring og FC Thy – ThistedQ vandt deres 3F Liga debut over OdenseQ og derudover storsejrede Brøndby i Århus.

Af Andrea Signe Trolle

Efter en lang sommerpause var det endelig tid til de første kampfløjt i den nye sæson af 3F Ligaen lørdag eftermiddag. Den bød blandt andet på 3F-debut til FC Thy – ThistedQ, der skulle i kamp mod Odense Q ved frokosttid – og den kom debutanterne i den grad godt ud af, da de slog OdenseQ 3-2 på hjemmebane.

B93 spillede også sin første kamp i 3F ligaen efter de i foråret fik kvalificeret sig til den bedste danske liga. De havde dog en svær kamp foran an sig mod sidste års bronzevindere KoldingQ på Østerbro Stadion. Det blev derfor ikke overraskende en sejr til udeholdet KoldingQ på 0-2 efter to mål af Sif Rykær.

Brøndby IF var taget en tur til Århus for at møde VSK Aarhus i deres første kamp. Her blev det til en storsejr til gæsterne fra Vestegnen, der vandt hele 1-6 over hjemmeholdet på trods af Brøndby var bagud 1-0 ved pausen. Men sejren kan Brøndby-holdet især takke deres to nye spillere Mille Gejl og Nicoline Haugård Sørensen for, der scorede to mål hver.

Et af de mere overraskende resultater var, at Fortuna Hjørring ikke fik tre point med hjem fra deres tur til Sjælland, hvor de spillede mod BSF. Amalie Thestrup sendte hjemmeholdet i front et kvarter inde i anden halvleg og i lang tid lignede det derfor en BSF-sejr. Men i det 84’ minut fik Karen Holmgaard sendt bolden i netmaskerne og sikrede dermed, at Fortuna fik 1 point med hjem til Nordjylland.