Linnéa Borbye scorede hattrick i FC Nordsjællands første U18 DM-sejr

0
2145

Lørdag eftermiddag spillede FC Nordsjællands nye U18 DM-hold deres første kamp i Danmarks bedste række for årgangen og med et hattrick af det unge talent Linnéa Borbye sikrede FC Nordsjælland en overlegen sejr på 1-4 over FC Thy Piger – Skyum. Linnéa har taget en snak med FODBOLD FOR PIGER om sejren – læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

I foråret fik FC Nordsjællands nye U18-hold tildelt licens til den bedste U18-række og lørdag eftermiddag var det endelig blevet tid til holdets første kamp i rækken. FC Nordsjælland var taget en tur til Nordjylland for at møde FC Thy Piger – Skyum og efter 90 minutter kunne gæsterne hæve armene i vejret og fejre en 1-4 sejr i deres første U18 DM-kamp.

Første mål kom fra FC Nordsjællands Emmi Lou McEwen, der sendte gæsterne i front i starten af 2. halvleg. Det satte gang i målene og kort efter scorede Linnéa Borbye til 0-2. Herefter var det hjemmeholdet, der kom på måltavlen, men Linnéa Borbye havde for alvor fundet målnæsen frem og med to mål i henholdsvis 63’ og 80’ minut sikrede hun FC Nordsjælland en sejr på 1-4. Linnéa var også meget tilfreds med kampens forløb og glad for at kunne bidrage med tre mål til holdet:

”Vi var meget nervøse, men vi fik ro på spillet og alle arbejdede meget hårdt. Vores bagkæde og midtbane fandt hele tiden hinanden i rummene og det gjorde Thy trætte. Jeg stod forkert på banen i første halvleg og kunne derfor ikke finde de rigtige rum, men i anden halvleg fik jeg styr på min position og vi fik knækket koden i Thys forsvar. Det resulterede i 3 gode mål, som er taget med lige fra træningsbanen. Prikken over i’et var at hele tre af vores U16 spillere fik deres debut i dag, spillede fremragende og scorede det første mål. Det synes jeg er mega fedt og jeg elsker ved Nordsjælland, at yngre spillere får chancen,” fortæller Linnéa Borbye.

Linnéa i midten med holdkammeraterne Julie Madsen (tv.) og Mie Jung Carstensen (th.)

Stolte af at skrive historie i FC Nordsjælland

For Linnéa var det også en personlig sejr at score tre mål i den første kamp. Hun kom til FC Nordsjælland efter en skadesperiode med et brækket ben og derfor har formen ikke været, hvor den skulle være. Men efter en forårssæson med hårdt arbejde viste de tre mål i dag, at hun er klar til U18-DM:

”Et hattrick giver aldrig andet en meget fed følelse. Jeg brækkede benet for blot halvandet år siden, så da jeg flyttede til FCN var hverken mit niveau eller min form var, hvor de skulle være. Jeg satte derfor alt andet til siden i foråret for at være klar til DM, og det viste jeg i kampen, at jeg nu er. Jeg kom forbi forsvaret en del gange og fik en masse stikninger i dybden af midtbanen og påvirkede spillet med nogle uforudsigelige løb. Det betyder ikke jeg var helt tilfreds med mit spil, men det bliver jeg nok aldrig for jeg har potentiale til at blive bedre,” siger Linnéa.

Linnéa fortæller, at FC Nordsjælland efterfølgende fik fejret sejren med dans, musik og et højlydt kampråd i omklædningsrummet. Men selvom det var en god start på sæsonen, så er der stadig en række ting, som der skal arbejdes på frem mod næste kamp:

”Vi kan altid få intensiteten endnu højere op og vi skal alle blive mere sikre på den spillestil, som vi blev præsenteret for i sidste sæson. Men jeg er meget positiv over kampen, hvor alle arbejdede hårdt. Vores mål med sæsonen er at forbedre os spillemæssigt og forsøge at vinde alle de kampe, som vi går ind til, men kampen viser, at vi hører til i rækken, selvom vi kun har spillet sammen siden januar. Vi er også meget glade og stolte for at have skrevet historie i FC Nordsjælland ved at være det første pigehold, der spiller i landets bedste række” siger Linnéa.

FC Nordsjælland spiller deres næste kamp lørdag den 18. august klokken 13. Her får de besøg af Team OdenseQ på Farum Park.