Katrine Veje: Fyldt stadion kan gøre forskellen

0
1000
[DK=20140508: Dansk jubel efter mål af Johanna Rasmussen til 1-0] [UK=20140508: Danish celebration]

Danmark spiller i aften den første af to finaler om at komme til VM, når de på hjemmebane i Viborg møder Kroatien. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med den danske landsholdsprofil Katrine Veje inden opgøret.

Af Martin Vestergaard Jensen

Kl. 19.00 fløjter dommeren op til den første ’finale’ om at komme til VM i Fodbold næste år. Kampen spilles i Viborg, og modstanderen hedder Kroatien, og er en nation, som Danmark slog med 4-0 i det første indbyrdes opgør. I den kamp var det Pernille Harder der scorede to mål, inden Nanna Christiansen og debutanten Signe Bruun scorede et enkelt hver.

Det danske landshold er dog også klar til kamp ifølge Katrine Veje:

”Der er rigtig god stemning i truppen og alle glæder sig utrolig meget til disse to vigtige kampe og alle er klar!” siger hun.

Det danske landshold har haft fokus på lidt forskellige ting frem imod de vigtige kvalifikationskampe:

”Jeg synes, at vi er godt rustet og har arbejdet en del på presspillet, tålmodigheden i spillet og ikke lade os stresse, hvis målene ikke kommer efter fem minutter,” siger Katrine Veje.

”Vi skal egentlig bare spille, som vi har gjort de sidste par kampe, for jeg synes virkelig, vi har spillet godt og skabt mange chancer. Nu skal vi bare score og få dem ind over stregen og holde nullet,” siger Katrine Veje.

Det danske landshold har spillet stærkt i kvalifikationen, lige siden kampen i Sverige, som blev tabt med 3-0 uden kamp. Lige siden har de vundet stort, og nu venter altså en kamp mod Kroatien, og hvis den ender med en sejr, så venter en decideret finale på tirsdag imod Sverige, hvor vinderen kommer til VM.

Der er stadig få billetter til kampen i dag mod Kroatien, mens kampen mod Sverige på tirsdag er meldt totalt udsolgt. Det fyldte stadion betyder meget, og da vi spørger ind til, hvad fuldt hus betyder for landsholdet, så er en selvsikker Katrine Veje ikke i tvivl:

”Det betyder, vi kommer til VM, og det ville være en stor drøm som går i opfyldelse,” siger Katrine Veje.

Har man ikke fået billet til kampen i aften eller på tirsdag, så kan de følges direkte på DR1. I dag er der kampstart kl. 19.00 i Viborg.