Pernille Harder nomineret til Europas Bedste 2018

0
1057

Landsholdsangriberen kæmper om fornem UEFA-pris i konkurrence med norske Ada Hegerberg og franske Amandine Henry

For andet år i træk er den danske landsholdsangriber Pernille Harder blandt de tre nominerede til titlen som UEFA Womens Player of the Year. Pernille Harder dyster om titlen med den norske angriber Ada Hegerberg og den franske midtbanespiller Amandine Henry.

Pernille Harder blev i sidste sæson tysk mester og pokalvinder med sin klub Wolfsburg, og hun blev topscorer i den bedste tyske række. Hun var også i finalen i Champions League, hvor det blev til et nederlag til den franske storklub Lyon, som både Amandine Henry og Ada Hegerberg spiller for. Sidstnævnte blev topscorer i Champions League-turneringen.

FODBOLD FOR PIGER med til at nominere

Det er et panel bestående af trænerne for de 12 bedst placerede landshold på UEFAs rangliste, trænerne for de otte bedst placerede Champions League-hold samt 20 journalister, der dækker kvindefodbold, som står bag nomineringen. Det danske jurymedlem er FODBOLD FOR PIGERs redaktør Steen Trolle.

Hvem der vinder, afsløres ved et stort UEFA-arrangement i Monaco den 30. august 2018, hvor FODBOLD FOR PIGER er til stede.

På herresiden er Luka Modrić (Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus) og Mohamed Salah (Liverpool FC) nomineret.

Pernille Harder er også nomineret til prisen som verdens bedste. Den pris uddeles til september.

Sidste år var det den hollandske angriber Lieke Martens, der løb med prisen foran Pernille Harder og den tyske landsholdsanfører Dzenifer Marozan.

Det er dette trofæ, som Pernille Harder kan vinde i næste uge i Monaco. Foto: UEFA