STATUS PÅ PIGE- OG KVINDESATSNINGEN I FCN

0
1561

30. oktober sidste år blev det offentliggjort, at FC Nordsjælland ville søsætte en pige- og kvinde afdeling, der skal fungere på lige fod med herre afdelingen i klubben. Det er en satsning, der markant vil styrke pige- og kvindefodbold i Danmark, både på den korte og på den lange bane. Og ambitionen var at der allerede fra 2019 vil være et kvinde-elitehold klar til at deltage i 3F Ligaen, og inden 2023 i UEFA Women’s Champions League, den ambition holder fortsat og vejen dertil er lagt.

Klubnyt – FC Nordsjælland

Christian Taylor, Head of Women’s Football FC Nordsjælland, giver i klippet ovenfor en status på projektet, som han fortæller, går fantastisk. Kvindesenior rykkede som planlagt op i 1. division, hvor de det kommende halve år spiller om oprykning til kvalifikationsrækken, for endeligt- og forhåbentligt at spille om oprykning til 3F-ligaen til foråret, så de fra sommeren 2019 er at finde i Danmarks bedste kvinderække.

– Vi har for at være rustet til de kommende to halvsæsoner, hvor der kræves oprykning i begge omgange, været nødt til at forstærke os med spillere udefra. Vi har både fået forstærkninger fra danske spillere, der tidligere har spillet både 1. division og 3F-liga og udenlandske spillere, som vi er enormt stolte af. Disse spillere kan komme ind i truppen med det nødvendige fysik og erfaring, som vi har brug for, for sportsligt at være i stand til at indfri vores egne målsætninger.

Derudover vil vi gerne fastholde ungdomspillerne i deres respektive rækker så længe som muligt, så de får de bedste muligheder for at blive færdigudviklede fodboldspillere før vi rykker dem op på seniorniveau. Det er fristende at introducere de unge spillere til senior-niveauet hurtigt, ligesom vi gør det i Superligatruppen, for de er gode nok, men vi vil gerne stå ved den del af strategien der siger, at vi fastholder vores spillere i deres årgange så længe som muligt.

– Status på ungdomssiden er, at vi rent faktisk er endnu længere fremme end vi havde forventet ved projektets start, vi har denne sommer lanceret både U13 og U14, så vi allerede nu har 5 pigeelitehold i FC Nordsjælland/Farum Boldklub samarbejdet. Derudover har både U16 og U18 gjort det rigtig godt, de har hurtigt fundet sig til rette i FC Nordsjællands spilsystem og fået en rigtig god dynamik på holdene.

– Vi har et fantastisk potentiale på vores ungdomshold, hvilket lover godt for fremtiden i forhold til at de skal agere fødekæde til vores kvindesenior, som skal konkurrere blandt de bedste kvindehold i landet.

FC Nordsjælland spillede første kamp lørdag den 11. august, hvor de vandt 2-0 over Herlufsholm. Der er fri entré til alle kvindernes hjemmekampe i den kommende sæson.