3F-overblik: Gode præstationer sikrer VSK Aarhus og KoldingQ sejrene, mens de øvrige hold deler pointene

0
1123

VSK Aarhus og KoldingQ hentede tre point efter flot spil. Fight og flot spil kunne man også opleve, da Odense Q gæstede B.93, hvor københavnerne i et vildt comeback tog ét point. Topkampen i ligaen mellem Fortuna Hjørring og Brøndby bød på fodbold af højeste kvalitet, men holdene måtte alligevel dele pointene.

Af Camilla Bergholm

Lørdagens kampe bød på sejr for VSK Aarhus og KoldingQ. Odense Q måtte dele pointene med B.93 efter et comeback i sidste øjeblik. I topkampen bragede Fortuna Hjørring sammen med Brøndby, hvilket bød på fodbold i topklasse og point til begge hold.

Topfodbold, tophold og to point i Hjørring

Fortuna Hjørring – Brøndby (0-0)

Fortuna Hjørring og Brøndby havde begge været i kamp onsdag aften i Champions League. Energiniveauet var til gengæld stadig højt, hvorfor topholdene gav tilskuerne en god fodboldoplevelse. Manglende effektivitet kendetegnede dog kampen.

Få chancer blev det til i første halvleg, og holdene formåede ikke at få bolden i mål.

Hjemmeholdet kom ud til anden halvleg med fornyet styrke. Holdet kunne dog stadig ikke udnytte deres chancer. Brøndby var også flere gange tæt på nordjydernes mål, men heller ikke et stærkt københavnermandskab omsatte deres chancer til scoringer.

Modstand kunne begge hold yde hinanden, og de måtte derfor tage sig til takke med ét point. Det uafgjorte resultat betyder, at Brøndby beholder førstepladsen i ligaen, mens Fortuna Hjørring holder fast i andenpladsen.

Stolpen var i vejen, men VSK Aarhus hentede alligevel sejren

BSF – VSK Aarhus (1-3)

Også i Ballerup blev der spillet topkamp, da BSF tog imod VSK Aarhus. Med seks kampe spillet og 11 point lå BSF på tredjepladsen. Gæsterne fra Aarhus havde inden kampen kun spillet fem kampe og skaffet sig ni point. Derfor var der dømt tæt løb.

Allerede fra starten af kampen sad VSK Aarhus på det meste af spillet. Hjemmeholdet viste dog tænder i deres omstillingsspil, hvor de var farligst. Alligevel blev det ikke til nogen mål i første halvleg.

Mål blev det dog til i anden halvleg. Efter 50 minutter scorede Amalie Thestrup til 1-0 efter et solidt angreb. Herefter oprustede VSK Aarhus offensivt, hvilket gav pote. Kathrine Spanner udlignede efter 73 minutter. Fire minutter senere scorede Rikke Marie Madsen til 1-2. Både BSF og VSK Aarhus kom til flere chancer, men stolpen var flere gange i vejen. Det lykkedes dog Cecilie Winther Johansenat få bolden i nettet, da hun efter 81 minutter gjorde det til kampens resultat 1-3.

Som følge af kampens resultat skifter de to hold plads. VSK Aarhus ryger op på tredjepladsen, mens BSF tager fjerdepladsen.

B.93 og Odense Q deler pointene efter vildt comeback

B.93 – Odense Q (2-2)

Tre minutter inden den ordinære spilletid var gået, stod der 0-2 på måltavlen. Alligevel fik B.93 ét point.

Odense Q dominerede det meste af kampen. Hurtigt boldspil og skarphed fra alle kanter skaffede fynboerne flere chancer. Dette førte efter 25 minutter til kampens første mål. Marie Maj Madsen skød mod mål og ramte en spiller fra B.93, hvilket rettede bolden af, og den gik ind i nettet.

Hjemmeholdet fik bedre fat i anden halvleg, men Odense Q viste stadig skarphed. 59 minutter inde i kampen fik mandskabet fra Fyn kæmpet sig til et straffe, som Kamilla Ørskov Jensen sikkert skød i mål til 0-2.

B.93 gav ikke op. De fortsatte med at kæmpe, og de fik spillet sig frem til flere chancer. Alligevel var det som om, at bolden ikke ville i mål.

88 minutter inde i kampen skete der så noget. U17-landsholdsspilleren, Sofie Bredgaard, fik reduceret til 1-2. Målet gav københavnerne fornyet energi, og blot to minutter senere scorede 3F Liga-debutanten, Sofie Bruun Bredgaard, til kampens resultat 2-2.

Med uafgjort fik begge hold deres første point i sæsonen.

Placeringerne i ligaen blev der dog ikke rykket ved, og begge holder befinder sig stadig under stregen – B.93 på syvendepladsen og Odense Q på ottendepladsen.

KoldingQ tog tre point mod oprykkerne fra FC Thy – ThistedQ

KoldingQ – FC Thy – ThistedQ (2-1)

Oprykkerne fra FC Thy – ThistedQ havde inden kampen syv point efter seks kampe. Holdet fra Nordvestjylland kunne derfor godt gå hen og blive en svær modstander for KoldingQ, der havde seks point, men blot havde spillet fire kampe.

Cheftræner for KoldingQ, Peter Pedersen, vidste også godt, at det ville blive en udfordring. På KoldingQ’s hjemmeside udtalte han inden kampen, at gæsterne kom med en dygtig keeper, et fysisk stærkt hold og nogle hurtige spillere i front. KoldingQ havde derfor arbejdet med deres fysiske spil.

Koldingenserne var skarpe fra starten af, og Britta O. B. Olsen fik efter 28 minutter bolden i mål til 1-0. FC Thy – ThistedQ svarede dog igen fem minutter senere, hvor Malene Sørensen udlignede. Sejrsmålet blev scoret et minut senere af Sif Rykær.

Dermed overtager KoldingQ femtepladsen, mens FC Thy – ThistedQ ryger ned på sjettepladsen.