Hjemly forstærker truppen med endnu en kvindelig fodboldtræner

0
2395
Britta Brink Olsen er ny fodboldtræner for pigerne på Hjemly Idrætsefterskole.

Hjemly Idrætsefterskole har ansat Britta Brink Olsen.

Af Tine Werngreen Jørgensen, Hjemly Idrætsefterskole.

Hjemly Idrætsefterskole har udvidet lærerstaben med Britta Brink Olsen. Sammen med Merete Pedersen skal hun varetage træningen for skolens fodboldpiger.

– Det er fantastisk at få lov til at træne fodboldpigerne. Jeg glæder mig hver eneste dag til at komme på træningsbanen sammen med dem. Jeg har en stor passion for fodbold, og jeg glæder mig til at skabe rammerne, så pigerne kan udvikle deres fodboldmæssige og personlige kompetencer, siger Britta i et interview.

Britta er selv aktiv i 3 F-ligaen, hvor hun siden august 2016 har spillet for Odense Q. Derudover har hun tidligere spillet i ligaen for Skovbakken og OB (bl.a. sammen med Merete Pedersen). På CV’et har Britta 33 ungdomslandskampe og været med til både EM og VM med U-17-landsholdet. Hun har endvidere en træneruddannelse med B1, og er i øjeblikket ved at færdiggøre sin uddannelse i Idræt og Sundhed på Syddansk Universitet.

Britta var med som træner i Hjemlys ‘I’m A Winner Camp’ i sommerferien 2018 og har siden starten af august været fast træner for fodboldpigerne. For hende er det primære mål, er at hver enkelt pige udvikler sig som fodboldspiller og får mest muligt ud af deres efterskoleår.

– Det er lige meget, hvilket niveau pigerne starter på, det vigtigste er, at de nyder at komme til træning og være en del af Hjemlys fodboldpiger. Mit mål er at de bliver dygtigere både individuelt og som hold. Derfor vil der være stor fokus på pigernes tekniske færdigheder, taktiske forståelse og fysiske formåen i træningen. Endvidere skal pigerne have et uforglemmeligt år, hvor de får opbygget stærke relationelle bånd, som kan ses både på og udenfor fodboldbanen, siger hun.

Britta ser frem til resten af skoleåret, hvor hun håber, at hun sammen med resten af lærerstaben kan være med til at give eleverne et uforglemmeligt skoleår.