Sverige vinder gruppefinalen – Danmark skal i play-off

0
1854
Foto: DBU
Foto: DBU

VM-drømmen lever stadig på trods af nederlag. Kvindelandsholdet tabte 1-0 til Sverige i en chancefattig kamp, hvilket betyder, at Danmark skal ud i play-off senere på året.

Af Signe Holt Andersen

Med en sejr over Sverige kunne Danmark have sikret sig VM-billetten tirsdag aften på Viborg Stadion, men sådan blev det ikke. De danske kvinder blev tvunget frem på banen for at snuppe den direkte billet til VM i Frankrig, men havde svært ved at spille sig frem til de helt store chancer. Sverige stod godt på banen og havde en solid defensiv, som var dygtige til at holde Danmarks offensive profiller væk fra eget mål. Danmarks største mulighed i 1. Halvleg faldt til Nadia Nadim, som efter et indlæg fra Harder headede bolden lige over mål.

2. Halvleg startede med et brag, og svenskerne kunne bringe sig foran 1-0 ved Sofia Jakobsson, som køligt sparkede bolden i kassen efter en stikning i dybden. Danskerne forsøgte sig ihærdigt med flere offensive indskiftninger og omrokeringer på holdet, men den svenske defensiv var nærmest umulig at trænge igennem. Resten af kampen forløb forholdsvist chanceløs, og efter 90 minutter kunne Sverige sikre sig VM-billeten. De andre resultater i kvindernes VM-kvalifikation gør, at danskerne senere på efteråret skal spille en playoffturnering med 3 andre toere fra de øvrige grupper.