Stor optimisme i Brøndby før Champions League-brag

0
1221
Brøndby efter udligningen til 1-1 i den første kamp mod LSK. Emilie Henriksen (nummer to fra venstre) stod for Brøndbys scoring. Foto: Brøndby

”Vi kunne have vundet i Norge og kan gøre det endnu bedre på hjemmebane,” siger Brøndbys træner Per Nielsen før onsdagens returkamp i Womens Champions League på Brøndby Stadion mod de norske mestre

Sidste år røg Brøndby ud af Champions League efter et nederlag på hjemmebane til de norske mestre LSK Kvinner fra Lillestrøm. Efter 0-0 i Norge, tabte Brøndby 1-3 på Brøndby Stadion til nordmændene. Dermed var Champions League-drømmene slukket allerede i første runde.

Men nu drømmes der igen i Brøndby, og igen er det LSK, som skal besejres på Brøndby Stadion, hvis 3F-ligaens tophold skal spille sig videre til 1/4-finalen i den prestigefyldte UEFA-turnering.

Det blev 1-1 i den første 1/8-finale i Norge for to uger siden. Men selv om det uafgjorte resultat i den første kamp kunne vække ubehagelige minder om sidste års norske nedtur, så er Brøndby fuld af optimisme før onsdagens returkamp.

Per Nielsen: Vi er stærkere end sidste år

”Vi spillede en god kamp i Norge og havde faktisk chancer til at vinde og jeg er sikker på, vi kan gøre det endnu bedre på vores fantastiske hjemmebane,” siger cheftræner Per Nielsen.

Han mener, at Brøndby er bedre rustet til mødet med LSK i år.

”Vores trup er stærkere end sidste år, og spillerne har fået mere international rutine – både med klubholdet og med diverse landshold, som vi er stærkt repræsenteret på. Lillestrøm har stort set samme trup som sidste år, hvor vi ikke kunne matche dem over to kampe,” siger Per Nielsen.

”Vi spillede en god kamp i Norge og havde faktisk chancer til at vinde”

Per Nielsen, træner
LSK-spillere forsøger at stoppe Sofie Svava i den første kamp. Foto: Brøndby

Nicoline Sørensen: Vi har gode chancer

Nicoline Sørensen, der scorede i begge 1/16-finalerne mod Juventus, er også optimistisk – selv om hun beskriver LSK som en meget stærk modstander:

”De er superdygtige defensivt og lynende farlige på deres omstillinger. Og så er de sindssygt stærke fysisk. Jeg tror det bliver en meget lige kamp, men hvis vi spiller godt, så tror jeg bestemt, at vi har gode chancer,” siger Nicoline Sørensen, som varmede op til Champions League-braget med begge to scoringer i weekendens 2-0 sejr ude over BSF i 3F-ligaen.

“De er superdygtige defensivt og lynende farlige på deres omstillinger”

Nicoline Sørensen om modstanderen LSK

Bliver tilskuerrekorden slået

Brøndby har igen inviteret klubber fra hele Sjælland til gratis Champions League-fodbold på onsdag. Det gjorde klubben også til returkampen mod Juventus den 26. september, og det blev taget så godt imod, at hele 8531 tilskuere mødte frem til kampen – de fleste fra mere end 100 fodboldklubber fra hele Sjælland.

Lørdag var der bestilt 6500 fribilletter til onsdagens kamp mod Lillestrøm, og dermed er der igen udsigt til tusindvis af tilskuere på lægterne.

”8531 tilskuere var ny dansk rekord til en kvindekamp på klubplan. De skabte en fantastisk stemning på stadion og var med til at give spillerne en super støtte før, under og efter kampen. Rekorden bliver ikke nem at slå, men vi glæder os over, at flere klubber har valgt at komme igen. De relationer, der er skabt mellem klubberne, skal vi bygge videre på,” siger Brøndbys kvindeformand Jan Borre.

Brøndby IF – LSK Kvinner fløjtes i gang onsdag den 31. oktober kl. 18 på Brøndby Stadion.

FODBOLD FOR PIGER dækker kampen – følg med her og på vores facebookside.

Brøndbys Mille Gejl i en duel med en LSK-spiller i den første kamp. Foto: Brøndby