U17-landstræner: ” Det skaber noget ekstra stolthed at spille på hjemmebane”

0
1163
Kristian Mørch Rasmussen bliver ny assistent med ansvar for analyse på A-landsholdet. Foto: DBU

I efterårsferien kommer U17-landsholdet til Ringkøbing og Skjern for at spille EM kval mod Ukraine, Færøerne og Tjekkiet. FODBOLD FOR PIGER har fanget landstræneren for U17-pigerne, Kristian Mørch, til en snak om de kommende kampe på hjemmebane. 

Af Signe Holt Andersen 

U17-pigerne får i uge 42 lov til at spille EM-kval på hjemmebane i Vestjylland. Her skal pigerne spille 3 kampe mod henholdsvis Ukraine, Færøerne og Tjekkiet. Kristian Mørch, som er U17-landstræner, vil bruge turneringen til at teste den danske spillestil.

”Jeg forventer 3 kampe, hvor vi kan prøve ting af i vores spillestil. Vi vil gerne angribe med mange og presse højt. Vi er seedet som nummer 2 i gruppen, men har troen på, at vi kan dominere alle 3 kampe” siger U17-landstræneren.

De fleste fodbldspillere kan skrive under på, at det altid er helt specielt at spille på hjemmebane. U17-landsholdet er så heldige, at de får lov at spille hele 3 vigtige landskampe foran et dansk hjemmepublikum. Det er noget, som Kristian Mørch og truppen glæder sig til.

”Det skaber noget ekstra stolthed spille på hjemmebane. Vi er stolte af den her gruppe spillere. Spillerne får mulighed for at vise sig frem foran venner, familie og forhåbentligt en del vestjyder – jeg har fået fortalt, at man i Vestjylland er gode til at bakke op” lyder det fra Kristian.

Selvom det er gode modstandere, som pigerne skal op imod, så er der stadig tro på en videre billet til Elite Round.  Dog er det ikke kun resultatet, som er i fokus i denne turnering. Den individuelle spillers udvikling er nemlig også i fokus.

”Vi har gode chancer. Når vi spiller om noget, så har vi et resultatmæssigt mål, og det er at kvalificere os til næste runde. Dertil har jeg et mål om, at hver enkelt spiller udvikler sig, samt at holdet får gode oplevelser” fortæller U17-landstræneren.

Hvis du ønsker at overvære de 3 kampe, så finder de sted mandag den 15.oktober i Skjern samt den 18. og 21. oktober i Ringkøbing.  Kristian Mørch håber på massere af mennesker på lægterne og garanterer en fodboldmæssig oplevelse i særklassse.

”Vi har mange dygtige spillere, og jeg tør godt at garantere mål, kanaler, finter samt masser af smil” afslutter Kristian.