Brøndbys Hattrick-skytte: Det sker ikke hver dag

0
2091

Brøndbys U18 DM-hold fik en storsejr i lørdags, hvor de slog Varde med hele 0-6. Det kunne Brøndby-spiller Amalie Littau tage en stor del af æren for. Hun stod nemlig bag hele tre af udeholdets mål. Amalie har taget en snak med FODBOLD FOR PIGER – læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

”Det føltes vildt fedt at score hattrick. Det er ikke noget der sker hverdag og slet ikke med mål på hovedstød. Jeg har over en længere periode arbejdet med mit hovedspil som et offensivt våben, og det kom til udtryk i kampen i går.”

Sådan lyder det, når man har sikret sit hold tre point med et hattrick. I lørdagens kamp mod Varde stod Amalie Littau nemlig bag tre af Brøndbys mål i holdet 0-6 sejr – en sejr, der sender Brøndby op på rækkens fjerdeplads.

Ifølge målscoren var det først i anden halvleg, at Brøndby for alvor begyndte at lykkedes med tingene. Brøndby var også kun foran 0-1 ved pausefløjt efter Lærke Dreyers mål i det 34’ minut. Men i anden halvleg kom Brøndby og Amalie Littau på banen med ny energi, hvor især holdets hjørnespark stod skarpt:

”Efter en sløj første halvleg formåede vi at trække os selv op i anden halvleg. Vi fik bedre styr på vores possesionspil og kom frem til nogle fine chancer. Især vores hjørnespark fungerede rigtig godt, hvor Sissel Boye Kleinhofers indlæg resulterede i fire mål på hjørnespark,” fortæller Amalie, der selv scorede sine tre mål i den sidste halve time af kampen.

Kæmper for at slutte som de bedste

Med sejren ligger Brøndby på fjerdepladsen i rækken. Det er til gengæld en position holdet har kæmpet sig op på efter en halvdårlig start på turnering, hvor holdet kun havde et point efter de første tre kampe. Men nu er Brøndby tilbage på rette spor og ambitionerne er høje:

”Vi startede sæsonen rigtig skidt, men er glade for, at vi har spillet os op igennem tabellen. Vi vil naturligvis gerne slutte som de bedste, men nu må vi se for der er mange dygtige hold. Vi skal derfor stadig arbejde på det hele og blive bedre i alle spillets facetter,” afslutter Amalie.