Odense Q er klar til at kæmpe om vigtige point

0
1119
Arkivfoto

Odense Q tager i dag turen til Kolding. Her skal de kæmpe om tre vigtige point, som kan være med til at sikre dem overlevelse i 3F Ligaen. Det kræver, at holdet fra Fyn er klar fra start, ellers vil koldingenserne straffe dem.

Af Camilla Bergholm

I forrige runde kæmpede Odense Q sig til tre point, da de mødte FC Thy-ThistedQ. I dag snører de igen fodboldstøvlerne og træder ud på grønsværen i Kolding. Her skal de møde KoldingQ til en kamp om tre vigtige point. Selvom forrige runde bød på point til tabellen og til selvtilliden på holdet, er der ifølge cheftræneren for Odense Q, Morten Christiansen, forskel på FC Thy-ThistedQ og KoldingQ.

”Vi skal naturligvis gøre alt for at følge op på den sejr. Men KoldingQ er ikke FC Thy-ThistedQ, og det er sagt med rigtigt stor respekt for Thisted. KoldingQ er derhenne, hvor vi gerne vil være om et års tid,” siger han om koldingenserne.

Cheftræneren ved til gengæld, hvad holdet skal tage med fra kampen og bringe med ind på banen i dagens opgør:

”Vi skal bruge både den gode karma fra Thisted-kampen og det gode humør, som hele truppen emmer af, og så gå ud og tage kampen op. Vi skal bruge tre point for at blive oppe, så vi ved, hvad vi skal.”

Det bliver en underholdende kamp
Odense Q har trænet hårdt op til kampen. Her har de haft fokus på eget spil, hvor de vil være endnu skarpere. Skarphed er også, hvad Morten Christiansen forventer ude på banen:

”Jeg forventer, at det bliver en underholdene og velspillet kamp, hvor Kolding nok vil være mest i boldbesiddelse. Vi vil komme med alt, hvad vi har, og det tegner derfor til at blive en super fodboldkamp.”

Cheftræneren ved også på hvilke områder, de skal være forberedte:

”De er rigtig gode på standardsituationer, og så er de et godt organiseret hold, med et klart spilkoncept, som vi skal være klar på.” Til gengæld holder han de taktiske elementer, hvor de kan få ram på KoldingQ, for sig selv.

Odense Q skal etableres i 3F Ligaen
Morten Christiansen har store planer for sit hold. Han og resten af Odense Q har, ifølge cheftræneren, gjort meget for at få vendt skuden på Fyn, så de igen kan kæmpe mod holdene i top seks. Det tager dog lidt længere tid end forventet.

”Vi var sikre på, at vi kom i mål med det, men vi er først nu ved at finde den rigtige kemi og holdsammensætning. Pigerne træner helt vildt, og de gør alt for at blive bedre til hver træning. De har den indstilling, som skal til for at gøre en 3F Liga ære. Vi har dog ikke slået til i de kampe, hvor vi var meget lige med modstanderne, og det har primært handlet om at få scoret og om for mange fejl bagtil,” siger han om deres kamp for at være med 3F Ligaens top seks.

målsætningen i år og fremadrettet er at blive etableret i 3F ligaen

Morten Christiansen, cheftræner i Odense Q

Det har været hårdt for pigerne, men holdet fortsætter med at klø på.

”Vi kæmper videre for at blive i top seks, men tager om nødvendigt ned i kvalifikationsrækken for så at vende tilbage endnu stærkere. Team Odense Q, som er vores ungdomseliteklub, har rigtigt mange talenter på vej, og vi skal bane vejen for dem, så det, de kommer op til, har kvalitet, og vi er godt på vej. Så målsætningen i år og fremadrettet er at blive etableret i 3F ligaen,” forklarer cheftræneren om målsætningen for sæsonen.

Kampen bliver fløjtet i gang i dag, lørdag, klokken 13 i Kolding.