3F Ligaen er gået på vinterferie – spændende forårskampe venter

0
1183

Forrige weekend blev de sidste kampe spillet i 3F Ligaens efterårssæson. Danmarks bedste kvindeliga er nu gået i vinterhi. Til foråret gælder det Kvalifikationsligaen og slutspillet, der efter forrige runde blev lagt på plads. Se puljerne og dan dig et overblik her.

Af Camilla Bergholm

Mørket og kulden har haft sit indtog i Danmark. Julepynten forsøger dog at skabe lys i en grå december-måned. Alligevel mangler der noget. Banerne rundt om i 3F Liga-klubberne er i weekenden ikke fulde af fodboldkvinder, der kæmper for at få bolden i målnettet. Grønsværen er de næste mange weekender tom for mennesker, fordi den danske kvindeliga er gået på vinterferie. På den anden side af ferien venter til gengæld nye udfordringer.

Sidste spillerunde bød på status quo i 3F Ligaen
Forrige weekend var der ellers gang i klubberne, da de sidste kampe blev spillet. Her vandt Brøndby og Fortuna Hjørring, der cementerede deres topplaceringer. Brøndby overvintrer på førstepladsen, mens Fortuna Hjørring tager andenpladsen.

Trods et nederlag i forrige runde kæmpede VSK Aarhus sig i sæsonen op på tredjepladsen. BSF vandt til gengæld den sidste kamp i 2018, og de får derfor en fjerdeplads. KoldingQ vandt også deres kamp, og de ligger på en femteplads.

FC Thy-ThistedQ fik et nederlag i deres sidste kamp, og de slutter derfor lige over nedrykningsstregen på en sjetteplads. Odense Q vandt kampen i bunden, men ender alligevel under stregen på en syvendeplads. B.93 tabte derfor, og de må nøjes med en sidsteplads i ligaen.

Nye puljer – fire 1. divisionshold sigter mod det forjættede land
Til marts bliver kampene igen fløjtet i gang. Denne gang foregår de som slutspilskampe og kvalifikationskampe.

I slutspillet møder de seks bedste hold fra 3F Ligaen hinanden. Det drejer sig altså om Brøndby, Fortuna Hjørring, VSK Aarhus, BSF, KoldingQ og FC Thy-ThistedQ. Allerede nu kan du danne dig et overblik over runderne på DBU’s hjemmeside.

Odense Q og B.93, der befinder sig under nedrykningsstregen, skal møde fire hold fra 1. division. I pulje 1 i 1. division tørnede hold fra den østlige del af Danmark sammen. Det endte med en førsteplads til Farum BK og en andenplads til Næsby, som begge skal spille om en plads i 3F Ligaen.

Den vestelige del af Danmark er repræsenteret i pulje 2. Her skal AaB, der endte på en førsteplads i puljen, og Vildbjerg, som endte på en andenplads, kæmpe sig til en plads i Danmarks bedste kvindeliga. Også disse kampe kan du allerede nu danne dig et overblik over på DBU’s hjemmeside.

Hvis du er mere nysgerrig, kan du finde en kalender på DBU’s hjemmeside.