Lene Christensen: “Min største drøm er at repræsentere kvindelandsholdet”

0
3737

Lene Christensen er bare 18 år gammel, men er allerede en vigtig spiller for Kolding Q i 3F-ligaen. I denne artikel fortæller Lene om fordele og ulemper ved at være målmand. Derudover, så kan du også læse, hvordan en typisk træningsuge kan se ud for en målmand. 

Af Signe Holt Andersen

Det kræver noget særligt at være målmand

Det kræver noget ekstra at være målmand. Det kan Lene Christensen skrive under på. Som målmand spiller man en helt særlig rolle på banen, og i mange situationer er man nærmest overladt til sig selv. I denne artikel kan du læse mere om, hvordan det er at være målmand og hvad det kræver.

Lene Christensen er bare 18 år gammel, men er alligevel en vigtig profil for Kolding Q i 3F ligaen. Lene har næsten altid spillet fodbold, og begyndte allerede som helt lille at være målmand. I starten var hun dog kun i kassen en halvleg ad gangen, men som 14-årig blev hun fast målmand.

Når Lene som yngre så fodbold i fjernsynet, så blev hun altid fascineret over den måde, som de professionelle målmænd kastede sig rundt på – det var det, som fik hende til at få øjenene op for at være målmand.

“Det fedeste ved at være målmand er, når man spiller en afgørende rolle i en kamp og laver nogle lækre redninger,” fortæller Lene.

Som målmand har man en speciel rolle på banen. Der kan være lange perioder i en kamp, hvor man slet ikke rører bolden, men alligevel kræver det 100% koncentration i alle 90 minutter.

“Det kræver meget koncentration at være målmand, da man skal være 100% klar når afslutningerne kommer, selvom man ikke altid er aktivt med i kampen. Som målmand oplever man også et stort pres, da man ikke har råd til selv de mindste fejl,” lyder det fra Lene.

Meget træning og store drømme

Lene har altid elsket at være målmand

En målmand kan ofte have en lidt anderledes træningsuge, da målmandstræningen skal passes ved siden af de almindelige holdtræninger. Lenes ugentlige program er derfor også proppet med træning.

“En normal træningsuge består af 2 gange målmandstræning og 2 holdtræninger. Derudover, så laver jeg også mindst 1 styrketræning om ugen,” fortæller den ambitiøse målmand.

Udover at vogte buret for Kolding Q, så er hun også en fast del af DBU’s ungdomslandshold, hvor hun indtil videre har spillet 18 kampe. Når man spørger Lene omkring hendes fremtidsdrømme, så er svaret klart: Målet er at blive fast målmand på det danske kvindelandshold.