U19-landsholdspillere får chancen på A-landsholdet

0
3492
Sofie Svava i aktion for sin tidligere klub, Brøndby, i Champions League. Foto: Steen Trolle

Det danske kvindelandshold starter rejsen mod EM 2021 med en træningskamp i januar mod Finland. Landstræner Lars Søndergaard giver flere unge spillere chancen i kampen, som spilles på Cypern

Tre spillere fra U19-landsholdet er med, når A-landsholdet til januar rejser til Cypern for at spille en træningskamp mod Finland. Ovenpå efteråret skuffende exit fra VM-kvalifikationen har landstræner Lars Søndergaard rystet posen og vil prøve en række nye navne af, inden det går løs med kvalifikationsskampe til EM 2021.

”De unge spillere skal have en chance for at vise sig lidt frem. Det her er spillere, der hver uge viser fremragende spil i 3F Ligaen og på U-landsholdene, og nu får de så muligheden for at vise, hvad de kan til en A-landsholdssamling, som jo er noget helt andet,” siger Lars Søndergaard til dbu.dk.

De tre U19-spillere, som er udtaget, er Janni Thomsen (VSK Aarhus), Sofie Svava (Brøndby IF) og Emma Snerle (Fortuna Hjørring). Derudover er Rikke Marie Madsen (VSK Aarhus) og Mille Gejl (Brøndby IF), som stoppede på U19-landsholdet i sommer, også udtaget.

Landstræneren siger om de kommende måneders arbejde:

”Det vigtigste lige nu er at få den allerbedste forberedelse til EM 2021. Det er er klart mål for os at komme til den slutrunde. Vi skal finde den bedste måde, vi kan spille på. Det ligner den sidste kamp, vi spiller mod Holland, hvor vi var både spilstyrende og spillede direkte. Men spillerne skal følge sig trygge ved spillemåden, så det kan eksekveres bedre – og det er det, vi skal spore os ind på i det kommende halvår,” siger Lars Søndergaard.

Brøndby-målmand udtaget

Ny på holdet i forhold til efterårets kampe er Brøndbys målmand Katrine Abel:

”Katrine Abel har haft et rigtigt godt efterår, hvor hun sammen med resten af Brøndby-mandskabet har spillet sig til tops i 3F Ligaen. Hun har bestemt fortjent en chance – og hun er også et godt eksempel på, at der er mulighed for at prøve nogle ting af blandt spillerne,” siger Lars Søndergaard.

To spillere, der ikke er med, at Nadia Nadim og Theresa Nielsen. De to spillere har fået fri, skriver dbu.dk. Nadia Nadim skal bl.a. bruge fridagene til at skaffe sig en ny kontrakt. Hun har netop fået ophævet sin kontrakt med den engelske klub Manchester City.

Truppen til kampen mod Finland:

Katrine Louise Abel, Brøndby IF
Line Geltzer Johansen, Avaldsnes Toppfotball
Janni Arnth Jensen, Arsenal FC
Rikke Læntver Sevecke, Brøndby IF
Simone Boye Sørensen, FC Rosengård
Stine Ballisager Pedersen, Vålerenga IF
Janni Thomsen, VSK Aarhus
Karen Holmgaard, Fortuna Hjørring
Katrine Veje, Montpellier HSC
Mille Gejl, Brøndby IF
Nanna Christiansen, Brøndby IF
Nicoline Sørensen, Brøndby IF
Rikke Marie Madsen, VSK Aarhus
Sanne Troelsgaard, FC Rosengård
Sofie Junge Pedersen,Vittsjö GIK
Emma Snerle, Fortuna Hjørring
Frederikke Skjødt Thøgersen, Fortuna Hjørring
Pernille Harder, VfL Wolfsburg
Signe Bruun, Paris Saint-Germain FC
Sofie Svava, Brøndby IF