Olivia Bergmann: “Vi sætter en ære i at forsvare”

0
2658
Olivia Bergmann i aktion for Fortuna Hjørring.

Fortuna Hjørring gik på vinterpause som nummer 1 i U18 DM og har gennem de første 13 kampe kun lukket 8 mål ind – dermed har de ligaens bedste forsvar. FODBOLD FOR PIGER har fanget forsvarsklippen, Olivia Bergmann, til en snak om holdets flotte præstationer. 

Af Signe Holt Andersen

Fortuna Hjørring har det stærkeste forsvar i U18 DM. I de første 13 kampe har de kun lukket 8 mål ind – imponerende. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med Fortuna Hjørrings forsvarsgeneral, Olivia Bergmann, som mener at god træning er årsagen til holdets succes.

“Vi har trænet meget  at stå rigtigt, når vi ikke har bolden – helt oppe fra angrebet og ned til bagkæden. Det har så givet pote, og det er rigtig dejligt. Samtidig, så har vi en bagkæde bestående af spillere med forskellige kompetencer og styrker. Vi er rigtig gode til at kompensere for hinanden, hvilket får vores forsvarsspil til at fungere rigtig godt,” fortæller Olivia.

Olivia Bergmann er 17 år og bor på Fortuna Hjørrings akademi. Hun er selv forsvarsspiller og har flere ungdomslandskampe på CV’et. Selvom det ikke altid er forsvarspillerne, som får mest opmærksomhed, så nyder hun alligevel sin plads på holdet.

“Jeg kan godt lide at have et ansvar overfor holdet, og lade dem vide, at hvis de gør deres del, så gør vi vores i forsvaret. Vi har snakket meget om, at man skal sætte en ære i at forvare. Man kan sætte en ære i at score mål. Det er trods alt det man vinder på, men man skal også sætte en ære i at forsvare, da det er mindst lige så vigtigt,” lyder det fra Olivia.

Fortuna Hjørring har haft et fremragende efterår i U18 DM, og kunne for et par uger siden gå til vinterpause som ligaens nummer 1. Udover et stærkt forsvar, så har nordjyderne også vist flot angrebsspil og scoret mange mål. Olivia Bergmann gør det klart, at holdets succes ikke må blive en sovepude i foråret.

“Vi har præsteret rigtig fornuftigt her i efteråret. Vi er ubesejret som det eneste hold i ligaen, hvilket vi godt kan være stolte af, men som bestemt ikke skal blive til en sovepude for os,” siger Olivia.

I marts starter turneringen op igen, og her venter et spændende forår, hvor ligaens vinder skal kåres. Hvis man spørger Olivia om målet for foråret, så er svaret klart: Målet er at blive nummer 1.