Fynsk fodboldsamarbejde udvides med U15 og går efter U18DM

0
2716
Foto: Dalum IF og Næsby Boldklub

Dalum IF og Næsby Boldklub har succes med sit nye pigefodboldsamarbejde, som nu omfatter både U18, U16 og U15. Målet er at skabe Danmarks bedste pigefodboldmiljø og et af midlerne skal være en U18 DM-licens

For et år siden skabte de to fynske klubber Dalum IF og Næsby Boldklub et nyt pigesamarbejde. Dengang lagde klubberne sine U18-hold sammen og stillede op med fælles hold i U18-Liga1 og den fynske mesterrække; fra efteråret 2018 blev samarbejdet udvidet med tre U16-hold, og nu bare et år senere er Dalum/Næsby klar med et fælles U15-hold.

”Vores U16-U18 årgang rummer nu hele fire hold lige fra Liga1 i U16 og U18, med landsholdsspillere, til et 8-mands hold hvor kammeratskabet er vigtige end resultaterne og hvor vi fortsat får helt nystartede fodboldpiger ind. Hele truppen træner samtidig, tager til stævner og træningslejre sammen, for netop at bevare det brede fællesskab og de mange relationer på tværs af de enkelte hold,” fortæller Trine Roesdahl, der er pigeformand i Dalum IF.

Men kan det lade sig gøre at rumme både bredde og elite i et klubsamarbejde? Ja selvfølgelig, svarer Trine Roesdahl:

”Det kræver blot en god portion vilje, fleksibilitet og lidt organisering, da mange piger skal træne samtidig, men selvfølgelig niveauopdelt. Der skal tages højde for en differentieret træningsmængde og individuelt tilpassede krav, da nogle piger træner en gang om ugen, andre træner seks gange om ugen, inklusiv morgentræning og fysisk træning,” siger hun.

Foto: Dalum IF og Næsby Boldklub

Mål: Danmarks bedste miljø for alle typer fodboldpiger

Indtil videre taler resultaterne for sig selv. I første sæson sammen vandt Dalum/Næsby U16 liga 1 og blev nummer to i U18 Liga 1, og det har givet blod på tanden: Målet er at få et hold med U18 DM-ligaen, landets bedste pigefodboldrække.

”Vores overordnet mål er, at skabe Danmarks bedste miljø for alle typer fodboldpiger og have mindst 50 piger i alle årgange inden 2020. For, at disse mange piger kan forblive i dette fælles klubmiljø, er det et vigtig delmål for os, at få en U18DM-licens. På den måde, kan de mest ambitiøse og dygtigste piger, afprøve deres talent på højeste nationale niveau, uden at skulle skifte væk deres veninder og dermed bevare den faste omgangskreds,” fortæller Trine Roesdahl.

Fra næste sæson udvides samarbejdet til også at omfatte seniorafdelingen:

”Dermed giver vi pigerne mulighed for, fortsat at dyrke deres sport, igen uanset niveau, i samme fællesskab, som de i mange år har været en del af. For de bedste og mest ambitiøse ungdoms-piger fra begge klubber, vil der være mulighed for løbende at kunne deltage i både træning og kamp på seniorniveau. På den måde vil vi arbejde på, at gøre springet fra ungdom til senior på højeste niveau, så naturligt som muligt,” siger Trine Roesdahl.

“For, at disse mange piger kan forblive i dette fælles klubmiljø, er det et vigtig delmål for os, at få en U18DM-licens”

Trine Roesdahl, pigeformand i Dalum IF