Janni Arnth om sit nye fodboldliv: “Alt er stort omkring Arsenal”

0
3036
Janni Arnth jubler efter sin scoring i en kamp mod West Ham. Foto: Arsenal

Janni Arnth Jensen scorede søndag i sin debutkamp for det engelske tophold Arsenal Women Football Club. FODBOLD FOR PIGER talte med Janni inden søndagens debut – om hendes første oplevelser med klubben, om hendes forventninger og om den rolle hun får i Arsenal. Læs med:

Arsenal. Navnet emmer af historie og topfodbold. Londonklubben er en af Englands mest berømte fodboldklubber, og hypen omkring ”The Gunners” med de rød-hvide klubfarver og det berømte kanon-logo, er enorm.

Den danske landsholdsspiller Janni Arnth Jensen underskrev i december en aftale med Arsenal Women Football Club, og på en telefon fra London fortæller hun til FODBOLD FOR PIGER, hvordan hun mærker, at hun er kommet til en klub af de helt store:

”Jeg kan virkelig mærke hvor passionerede folk er omkring fodbold herovre. Uanset om man er herre- eller kvindespiller i Arsenal, så er det stort. Man mærker, at interessen og hypen også omkring kvindefodbold har taget fart,” fortæller hun.

Arsenals nye nummer 4: Janni Arnth Jensen. Foto: Arsenal

Vi taler med Janni Arnth fire dage før hun søndag scorede i sin debutkamp mod West Ham, som blev slået 4-2. Arsenal fører Womens Super League og med sejren over West Ham har holdet 30 point, to mere end Manchester City på andenpladsen, som har 28 point men har spillet en kamp mere.

“Man mærker, at interessen og hypen også omkring kvindefodbold har taget fart”

Janni Arnth Jensen

Samme set up som hos mændene

Førerpositionen understreger den udvikling, som Arsenal Women Football Club har gennemgået, siden den blev grundlagt som en afdeling i Arsenal i 1987. Holdet er et af de mest vindende i engelsk kvindefodbold, og ligesom flere andre Premier League-klubber har Arsenal investeret massivt i kvindeholdet de seneste år, og det kan mærkes, fortæller Janni Arnth.

”Kvinderne er nu en del af samme set up som mændene. Rammerne er i top, og vi træner på samme anlæg som mændene. Der er også kommet en ny træner til (manager Joe Montemurro, red.), og han har virkelig løftet holdet og taget det i en ny retning,” siger Janni, som også fortæller om en stor stab af trænere og ledere omkring holdet, som senest er blevet udvidet med sportspsykolog.

Arsenals to nye danskere: Katrine Veje og Janni Arnth Jensen. Katrine Veje tiltrådte i klubben torsdag og var ikke klar til søndagens kamp mod West Ham. Foto: Arsenal

Investeringen kan også ses i truppen. Den tæller nu spillere fra 10 lande, heraf to danskere – ud over Janni Arnth har Arsenal som bekendt også signet med landsholdsspilleren Katrine Veje, som havde sin første træningsdag i London i torsdags.

”Det er et internationalt hold med landsholdsspillere på alle positioner. De kommer fra forskellige kulturer, men det er alle teknisk dygtige spillere, som vil spille fodbold. Jeg synes holdet ser meget spændende ud, og det virker til at være et hold, der trives,” fortæller hun.

“De kommer fra forskellige kulturer, men det er alle teknisk dygtige spillere, som vil spille fodbold”

Arsenals start-11er til kampen mod West Ham, hvor Janni Arnth Jensen fik debut. Foto: Arsenal

Havde lyst til nye udfordringer

Den 32-årige forsvarsspiller har de sidste fire sæsoner spillet i svenske Linköpings FC, hvor hun har vundet to mesterskaber, to pokaltitler og spillet Champions League. Undervejs har Janni fulgt udviklingen i Arsenal, så da hun fik tilbuddet fra The Gunners, slog hun til. Siden den 10. december har Janni haft base i London.

”Jeg har haft nogle gode år i Sverige, men jeg havde lyst til nye udfordringer, og jeg har fulgt Arsenal og synes det er et spændende projekt. De spiller noget godt fodbold og har gang i en interessant udvikling, som jeg var nysgerrig på at blive en del af,” siger Janni Arnth.

Hvad bliver din rolle på holdet?

”Jeg skal være med til at sætte lidt struktur på og organiserer tingene nede bagfra, både defensivt og offensivt. De har manglet en lidt rutineret type i det centrale forsvar”.

Hvad glæder du dig mest til?

”Jeg glæder mig ekstremt meget til at komme ind på holdet og bidrage med det, jeg har med mig, og adoptere det, de kan og deltage i deres rejse mod mesterskabet. Jeg glæder mig til at komme ind og vise det, jeg er god til, sammen med holdet”.

Janni Arnth og Arsenal skal i aktion igen allerede onsdag i pokalturneringen, FA Continental Tyres Cup, hvor holdet møder Brighton & Hove Albion Women FC.

Næste ligakamp er på søndag. Her gælder det en af sæsonens store kampe, nemlig mod Chelsea FC Women, en klub, der ligesom Arsenal investerer stort i kvindefodbold i disse år, og som lige nu er på fjerdepladsen i ligaen.

Den aktuelle stilling i Womens Super League.