Karen Holmgaard kåret til Årets Talent 2018

0
3145
Karen Holmgaard kan nu kalde sig Årets Kvindelige Talent 2018. Foto: Fortuna Hjørring

19-årige Karen Holmgaard fik debut for kvindelandsholdet og vandt mesterskabet med Fortuna Hjørring i 2018. Og nu er hun kåret til Årets Kvindelige Talent 2018 af Spillerforeningens medlemmer

”Det er vildt. Jeg er utrolig glad for og stolt over, at jeg har vundet prisen. Det betyder meget, at det er mine med- og modspillere, der har stemt på mig. Det er dem, der ser mig i hverdagen”.

Sådan siger Karen Holmgaard, 19-årig midtbanespiller i Fortuna Hjørring, til Spillerforeningens hjemmeside. Hun har netop har fået en fantastisk besked: Hun er blevet kåret til Årets Kvindelige Talent 2018, som vælges af Spillerforeningens medlemmer, og det er et kæmpe skulderklap:

”Det er en kæmpe motivation til at arbejde videre og kæmpe for sine mål,” siger hun til spillerforeningen.dk

Med titlen kan Karen Holmgaard sætte punktum for et fantastisk år:

Ud over at kalde sig det største fodboldtalent blandt danske kvinder under 22 år, kan hun se tilbage på et 2018, hvor hun vandt det danske mesterskab med Fortuna Hjørring og hvor hun fik debut på Kvindelandsholdet.

”Det har været et godt år. Jeg har fået opfyldt en masse mål. Jeg har fået debut på A-landsholdet i en tidlig alder, og jeg vandt danmarksmesterskabet og har fået spilletid i Fortuna og er blevet en fast del der. Så jeg synes, jeg har opnået meget. Men jeg synes også, der er rigtige mange andre, der har gjort det godt. Der er mange om buddet, så det er lidt vildt,” siger Karen Holmgaard.

“Det er en kæmpe motivation til at arbejde videre og kæmpe for sine mål”

Karen Holmgaard, Årets Kvindelige Talent 2018
Karen Holmgaard blev i 2018 mester med Fortuna Hjørring. Foto: Steen Trolle

“Jeg vil vinde The Double med Fortuna”

Landsholdsdebuten kom ved Algarve Cup i Portugal i februar, og siden har Karen Holmgaard været en fast del af truppen under landstræner Lars Søndergaard.

Om målene for 2019, siger Karen til Spillerforeningen:

”Jeg vil gerne bevare danmarksmesterskabet i Fortuna, og så vil jeg fortsat gerne være en del af landsholdet, og så har jeg også en masse individuelle mål. Men jeg vil især gerne prøve at vinde the double med Fortuna”.

Karen Holmgaard overtager prisen som Årets Kvindelige Talent fra sin tidligere klubkammerat og nuværende PSG-spiller Signe Bruun, der modtog prisen sidste år.

Det er spillerne selv, der har stemt på Årets Kvindelige Talent, som skal være under 22 år på stemmetidspunktet. Sidste års vinder var Karen Holmgaards tidligere holdkammerat i Fortuna, Signe Bruun, der i dag spiller i den franske storklub Paris Saint-Germain.

Karen Holmgaars ambition for 2019 er bl.a. at vinde The Double med Fortuna. Her jubler hun med sine holdkammerater efter en scoring mod BSF. Foto: Steen Trolle